ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

ERMENİ SOYKIRIM İDDİALARI

ERMENİ SOYKIRIM İDDİALARI

Batı ve Amerika Demokrasinin kılıcı gibi “Osmanlı 1915’te Ermenilere soykırım yaptı. Bir kanunla soykırımı kabul edeceğiz” lafını salladı durdu.

Fransa ve bazı devletler kabul etti, Almanya’da geçtiğimiz hafta meclisinden “Soykırımı” kabul etti. ABD halen “çıkarırım ha..” dercesine elinde koz olarak kullanıyor.

Türkiye 1915’te soykırım yapılmadığını, olaylara karışan Ermenilerin çeşitli Osmanlı topraklarına yerleştirildiğini söylüyor. Rusya ve Fransa’nın kışkırttığı, silahlandırdığı Ermenilerin, doğuda Müslümanlara katliam uyguladıklarını dünyaya anlatamadık. Batıya zaten anlatmamız mümkün değil, çünkü onların gayesi Ermenileri kollamaktan çok Türkiye’yi dünya nezdinde zor durumda bırakmak.

Almanya’ya 50 sene evvel işçi olarak gidenlerin çocukları Almanlaşmış öz vatanlarına ihanet ediyorlar. Ormanın “beni kesen baltanın sapı da benden” dediği Almanya’da çıkan soykırım yasasını hazırlayan ve kabul edilmesini sağlayanlarda orada doğup, büyüyen işçi çocukları.

50 sene evvel işçi olarak giden vatandaşlarımıza sahip çıkılmadı. Onların çocuklarına sahip çıkanlar bugün o çocukları bize karşı kullanıyorlar.

Almanya’da yaşayan binlerce vatandaşımız Alman Meclisinden soykırım yasası çıkmasın diye yürüyüş yaptı takan oldu mu? Olmaz çünkü batı sadece maddeden anlar. Dün işçi olarak gidenlerin çocukları bugün Alman ekonomisine tesir edebilecek işyerlerine sahipler. O çarkların rahat dönmemesini sağlasak bakın meclisten o yasa çıkar mı?

Biz istediğimiz kadar meclislerinden soykırım yasası çıkartmak isteyenlere, veya çıkartanlara “biz yok sayarız” diyelim. Türkiye elindeki imkanları kullanmadıkça batı bize düşmanlığını yapmakta, devam eder.

Batı bize Halifeliği kaldırtarak Müslümanları başsız bıraktı. Halifelik makamı Türkiye Büyük Millet Meclisinin uhdesinde bulunuyor. Müslümanları birleştirici makamı çalıştırmalıyız. Balkanlarda, batılı devletlerde, Rusya’da ve ABD’de ki Müslüman toplumlara el atmalı, sahip çıkmalıyız. Kazakistan, Türkmenistan, Azerbeycan, Özbekistan gibi yeni Müslüman Türk Devletleriyle maddi ve manevi güçlenmeyi sağlamalıyız. Güçten anlayanlara karşı gücümüzü göstermedikçe bize karşı yapılan düşmanlıkları önlememiz zor.

Almanya’ya işçi olarak gidenlerin çocuklarından 11’i Alman milletvekili olmuş hepsi de Türkiye aleyhinde oy kullandı. Bu milletvekillerinin her biri Türkiye’ye geldiklerinde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile sarmaş dolaş oluyorlar. CHP bugün Almanya tarafından çıkartılan soykırım yasasını kınıyor. O kınadığın yasayı hazırlayan da sizin ahbablarınız. Neden onları kınamıyorsunuz? Yine CHP Milletvekili Selinay Doğan “Ermeni katliamı yaılmıştır” diyor.

Ana muhalefet partisi kendi içindeki bu ayrıntılara dikkat etmesi gerekir. ABD’nin meclisini tükettiğini, Almanların Yahudileri, Fransa’nın Cezayirlileri, Rusya’nın Ahıska ve Tatar Türklerine katliam uyguladıklarını söyler dururuz. Bizim meclisimiz ne güne duruyor?

Bu yazı toplam 1997 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR