ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

ERTUĞRUL GAZİ, ŞEYH EDEBALİ İMDADIMIZA YETİŞTİ

ERTUĞRUL GAZİ, ŞEYH EDEBALİ İMDADIMIZA YETİŞTİ

Hiç işim olmasa da yılda birkaç sefer Söğüt’e giderim. Bilhassa yazın Mehmet Çelebi Camiinin önündeki ağaçların gölgesinde çay içerken, Ertuğrul Gazi Türbesinin doğusuna sıraca köyüne doğru baktığımda atalarımın atlarının nal seslerini duyar gibi olurum. İçimde bir rahatlama olmakla beraber, Söğüt’e gereken önemin verilmeyişini gördükçe hüzünle düşüncelere dalarım.

Vakıflar Genel Müdürlüğünün ilimizde İl Müdürlüğü yok. Bursa Bölge Müdürlüğü ilimizle ilgileniyor. Bahattin Şeker’in ilk milletvekilliği döneminde Bölge Müdürlüğü bir temsilci göndermişti. O arkadaş sanırım ilimizden emekliye ayrıldı. Bir daha yerine görevlendirme yapılmadı. Zaman zaman Vakıfların ilimizde il müdürlüğü olmayışını dile getirdim. Bölge’nin ilimize gönderdiği arkadaşa bir gün “neden il müdürlüğü açılmıyor? Tarihi eser az olduğu için mi?” demiştim. İsminin Özer olduğunu bildiğim arkadaş “Abi sen ne diyorsun? Sadece Ertuğrul Gazi, Şeyh Edebali, Dursun Fakıh’ın türbelerinin olması başka illerin tarihi eserlerinin çok üstünde” demişti.

Son yıllarda azda olsa ziyaretlerde hareketlenme oldu. Vali Süleyman Elban’ ın gelişiyle yaptığı çalışmalar semeresini vermeye başladı. Vali Elban ilimize gelmeden evvel Ankara’da mahalli idarelerde görev yapmaktaydı. Görevi dolayısıyla tanıştığı birçok Belediye Başkanıyla yaptığı görüşmeler sonucunda Ertuğrul Gazi ve Şeyh Edebali’ye ziyaretler çoğaldı.

Dün verdiğimiz haberde gördüğünüz gibi Ertuğrul Gazi türbesinde Diriliş Ertuğrul dizisinde Alplerin giydiği elbiselerle askerimiz nöbet tutacak. Bu gelişme sayın Vali’nin fikri, Tugay Komutanımız Zafer Koç’un destekleriyle Pazar gününden itibaren askerimiz nöbet tutmaya başladı. Daha da ziyaretlerin artması için yeni gelişmelerin olacağı dile getiriliyor.

Diriliş Ertuğrul dizisininde ilimizin tanıtılmasında faydalı olduğu görülüyor. Evvelce de ilimizde tarihimize uygun senaryoların yazılıp diziler çekilmesi gerektiğini yazmıştım.

Bir müddet evvel bir yazımda da “Kültür Bakanımız var Kültür Müdürümüz yok” demiştim. Ne yazık ki hala yok. Vekaleten idare ediyorlar. Vekili asaleten atamak elvermiyorsa, yenisini atamak bu kadar mı zor İlimizin tanınması için bu kadar çalışan bir Vali’nin yanında İl Kültür Müdürümüzün olmayışı, sağ kolumuzun olmayışı demektir. Sayın Kültür ve Turizm Bakanı ve ilimiz Milletvekili “ne gerek var?” diye mi düşünüyorlar. Böyle düşünüyorlarsa buna verilecek cevabımız var…

Bu yazı toplam 1936 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR