ERTUĞRULGAZİ DERNEĞİ'NDE BAYRAK DEĞİŞİMİ

ERTUĞRULGAZİ DERNEĞİ'NDE BAYRAK DEĞİŞİMİ

Bozüyük Ertuğrulgazi Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği'nin yeni başkanı Celalettin Ateş oldu. Bir dönem Bilecik SGK İl Müdürlüğü görevinde bulunan Celalettin Ateş, son yapılan genel kurulda başkan seçilmesinin ardından yaptığı açıklamada,"Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi. 

1995 yılında kurulan derneğin Bozüyük'ün ve ilimizin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olduğuna dikkat çeken Ateş, açıklamasına şöyle devam etti:

"Benim yüce bir görev olarak gördüğüm başkanlık görevine layık gören tüm üyelerimize teşekkür ederim. Ayrıca kuruluşundan bugüne dernek yönetiminde bulunan başta başkanlarımız olmak üzere emeği geçen, katkı sağlayan herkese teşekkür ederim. Derneğimiz bu güne kadar kültür alanında ilçemizin ve ilimizin tanıtımına büyük katkı sağlamıştır, adındanda anlaşılacağı üzere dayanışma olarakda üyelerimizin kaynaşma ve dayanışma sağlamasına sebep olmuş, toplum huzuruna katkı yapmıştır. Derneğimiz ayyıldızlı albayrağımızı seven, vatanın, milletin birlik ve beraberliğini savunan, bu ilkelere bağlı olan Ertuğrulgazi kültürünü benimseyen, vatana ihanet ve terörle bağlantısı olmayan herkese kapıları açıktır.

Derneğimizin dinamik bir potansiyeli vardır. Bugüne kadar kısmen kullanılan bu potansiyeli bundan sonra daha aktif kullanarak tüzüğümüzde yazan amaçlar doğrultusunda faaliyetlerimizi artırmak için çalışacağız. Günümüzde stk’ ların önemi artmış olup, yaşantımızda ve güncel konularda gündemin belirlenmesinde önemli etkileri vardır. Dernek olarak amacımız bu konjektürde gereğini yapmak ilçemize, ilimize, vatanımıza ve milletimize katkı sağlamak için çalışacağız. Ecdadımızın altıyüzkırkyıl hüküm sürdüğü adaletinden ve yönetiminden övünerek anlattığımız sistemin temelinde Ertuğrulgazi Kültürü vardır. Bizler bu ecdadın torunları olarak onlara layık olmaya çalışacağız.

Günümüzde derneklerin varlığını sürdürmesi zorlu bir hal almış olsada derneğimiz yönetimleri ve üyelerinin gönül bağıyla bağlı olması, sevgisi ve geçmişini unutmadığı için geleceğine umutla baktığından, derneğimiz bu günlere kendini geliştirerek ve yenilenerek gelmiştir. Bundan sonraki süreçte bizde üzerine birkaç tuğla daha koyarak geliştirmeye daha iyi hizmetler yapmaya gayret göstereceğiz. Başta söylediğim gibi dinamik bir potansiyelimiz var biz bunu her alanda aktif bir şekilde kullanmak istiyoruz. Her alanda yetişmiş deneyimli üyelerimiz var bunların bulundukları yada olmak istedikleri yerlere ulaşmalarında desteğimizi verip dayanışmanın gereğini yerine getireceğiz. Tek amacımız yapmamız gereken hizmetlerin en iyisini yaparak, memleketimize ve milletimize fayda sağlamaktır" dedi. 

 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 3132 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.