ERTUĞRULGAZİ LİSESİ'NDEN KUTLU DOĞUM

ERTUĞRULGAZİ LİSESİ'NDEN KUTLU DOĞUM

Ertuğrulgazi Lisesi tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle program düzenlendi. Programda konuşan Ertuğrulgazi Lisesi Okul Müdürü Zaim Akbulut: "Efendimiz doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıç olmuş, insanlık için yepyeni bir gün doğmuş, aydınlık bir devir başlamıştı" dedi.

0.jpg
Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle, Ertuğrulgazi Lisesi tarafından program düzenlendi. Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Abdülmuttalip Akdemir, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, bazı okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. 
Okul öğrencilerinden İlbey Başalan tarafından okunan Kur'an-ı Kerim ile başlayan program daha sonra Ertuğrulgazi Lisesi Okul Müdürü Zaim Akbulut'un program açış konuşmasıyla devam etti. 

1-026.jpg
Okul Müdürü Akbulut konuşmasında, Efendimiz (SAV)'ın doğduğu çağda; dünyanın her tarafında cehalet, zulüm ve ahlaksızlığın hakim olduğunu, Allah inancının unutulup, insanlığın korkunç ve karanlık bir duruma düştüğünü ifade ederek: "Bu nedenlerdir ki Allah(cc) Enbiya suresi 107 ayette) Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik" diye buyurmaktadır. Efendimiz doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıç olmuş, insanlık için yepyeni bir gün doğmuş, aydınlık bir devir başlamıştı. Bir fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olan sevgili Peygamberimizin gönderilişi, Yüce Allah'ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisidir." dedi. 
Okul Müdürü Akbulut'un ardından okul öğrencilerinden Elanur Erkul, "Seccaden Kumlardı" başlıklı şiiri okudu. Şiirin okunmasının ardından, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'ın "Veda Hutbesi" okul öğrencileri tarafından seslendirildi. Programda ayrıca 11. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan "Kutlu Doğum Haftası" ile ilgili röportaj izlenildi.

2-024.jpg
Programın devamında ise Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde görevli Prof. Dr. Ramazan Biçer bir konferans verdi. Prof. Dr. Biçer konferansında Müslümanların birlik ve beraberliğinin öneminden bahsederek, İslam dünyasında Türkiye'nin ne kadar önemli bir rol aldığını anlattı. 
Biçer'in yarım saat süren konferansının ardından Peygamber Efendimiz'in Hayatı ile ilgili düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından ilahiler seslendirildi ve son olarak hatim duası yapıldı. 

3-012.jpg

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 3226 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.