ERTUĞRULGAZİ'NİN TORUNLARINDAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE HER GECE SAHUR

ERTUĞRULGAZİ'NİN TORUNLARINDAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE HER GECE SAHUR

Söğüt’te faaliyet gösteren Kayıboyu Osmanlı Kültür Derneği (KAYIDER) tarafından ilçede öğrenim gören üniversite öğrencilerine sokakta sahur veriliyor. 

Söğütlü esnafların ve yardımseverlerin destekleriyle gerçekleştirilen proje kapsamında ilçe meydanına kurulan sahur masasında Söğüt MYO öğrencileri ve esnaflar birlikte sahur yapıyor. 

Etkinlik sayesinde hem Ramazan Ayı’nın maneviyatı daha yoğun yaşanıyor hem de öğrenciler ailelerinin eksikliklerini hissetmiyor.  

KAYIDER Başkanı Yaşar Demirci, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, hayallerinden birisini gerçekleştirdiklerini ifade ederek genç nesillere Osmanlı tarihini daha iyi anlatma çabasında olduklarını dile getirdi. 

Sokakta sahur etkinliğinin verilen destek ve gösterilen ilgiyle büyüyerek devam ettiğini kaydeden Demirci, şöyle konuştu:

“Kuruluşun ve kurtuluşun beşiği Söğüt'ümüzde 11 ayın sultanı ramazan ayında, dernek olarak harekete geçtik. Öğrenci kardeşlerimize sahur yapma imkanı sunuyoruz. Hocalarımız Osmanlı tarihini anlatıyor. Amacımız Osmanlı tarihini tam olarak anlatmak. Ramazan boyunca her gece bu programımız devam edecek. Her gece bir esnaf kardeşimiz yemek masraflarını karşılıyor. Allah kendilerinden razı olsun, yaptıkları yardımlar kabul olsun inşallah” dedi. 

Diğer yandan, geçtiğimiz Çarşamba gecesi gerçekleşen sahura MHP İl Başkanı Mehmet Karuk ile MHP Milletvekili Adayı İbrahim Sertan Yalçınkaya’da katıldı. 

universite-ogrencilerine-sahur2.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2714 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum