ERTUĞRULGAZİ'Yİ ANMA VE SÖĞÜT ŞENLİKLERİ'NE TARİHİ DÜZENLEME

ERTUĞRULGAZİ'Yİ ANMA VE SÖĞÜT ŞENLİKLERİ'NE TARİHİ DÜZENLEME

Türk tarihinin en köklü kutlamalarından biri olan Ertuğrulgazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri ile ilgili tarihi bir düzenlemeye gidilecek. Şenliklerde, vatandaşların çok kez rahatsızlıklarını dile getirdiği siyasi konuşmalar kutlama programından çıkartılacak. 

Her yıl Eylül ayının ikinci haftasında gerçekleşen kutlamalar daha renkli hale getirilecek. Üç gün süren ve Türk dünyasından birçok misafirin ağırlandığı bu tarihi organizasyon yeniden bayram havasına dönüştürülecek. 

Vali Süleyman Elban, göreve geldiği günden itibaren birçok alanda yaptığı köklü değişikliklere bir yenisini daha ekleyerek Söğüt Şenlikleri'ni özüne geri döndürecek. 

1-253.jpg

Vali Süleyman Elban, Ertuğrulgazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri ile ilgili çok önemli yeniliklerin ve düzenlemelerin yapılacağını açıkladı. Şenliklerin siyasi atmosferden arındırılacağını belirten Vali Elban, siyasi konuşmaların kutlama programından çıkarılacağını söyledi. 

Törenlere gelen Yörüklerin çadır kurulumlarından tutun da yapacakları etkinliklere kadar birçok alanda radikal kararlar aldıklarını aktaran Vali Elban, şenliklerin daha dolu ve renkli geçmesini sağlamak istediğini ifade etti. 

Vali Süleyman Elban, Ertuğrulgazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'nde yapılacak değişiklik ve yeniliklerle ilgili açıklamasında şunları kaydetti:

'PROGRAMDAN ÇIKARTIYORUM'

"Festivali çok renklendirmeye çalışıyoruz. Üç gün boyunca dolu dolu bir etkinlik yapacağız. O gün orada siyasi konuşmalar falan olmayacak hepsini çıkartıyorum programdan. Orada sadece etkinlik olacak. Güreş Federasyonu başkanıyla görüştüm mutabakat sağladık, orada iki gün boyunca güreş yaptıracağız. Protokol günü sadece final güreşi yapacaklar. Cirit Federasyonu müsabakaları yaptıracağız.

2-240.jpg

'YENİLİKLERE İMZA ATIYORUZ'

Ertuğrul Gazi’yi ziyarete gelenler birçok şey görecek. Yeniliklere imza atıyoruz. Çadır kurmak isteyenler en geç Temmuz ayında bize kayıt yaptıracak. Tabi kayıt yaptırırken bir şartımız olacak. Buraya gelen kişiler mutlaka bir etkinlik yapacak. Gelen kişilerin çadırındaki tabelayı bile biz belirleyeceğiz. Herkesin çadırı standart olacak bir tane büyük çadır olacak o alanda o da bizim çadırımız olacak. Şifa pilavını komple değiştiriyoruz. Şifa pilavı bu etkinliğin olmazsa olmazıdır. Ama o kötü görüntüler yaşanmayacak. Daha mantıklı bir sisteme oturtacağız. Arka tarafa uygun bir yere de küçük bir bina yapacağım pilav pişirmek için. Yine Balkan coğrafyasından, Türk Cumhuriyetlerinden insanların gelmesini istiyoruz. O üç gün dolu dolu olsun istiyoruz" dedi.

 

İlgili Haberler

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4540 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum