Eski çöplük yeşil alan olacak

Eski çöplük yeşil alan olacak

Osmaneli Belediyesi’nin 50 yıllık eski çöp sahası Çevre ve Şehircilik Bakanlığının destekleri ile yeşil alana dönüşecek.

Osmaneli Belediyesi’nin 50 yıllık eski çöp sahası Çevre ve Şehircilik Bakanlığının destekleri ile yeşil alana dönüşecek. Belediye tarafından hafriyat ve saha düzenleme çalışmaları tamamlanan alana Tarım ve Orman Bakanlığından alınacak fideler dikilecek. Alanın çehresini değiştirecek güzel bir orman ve yeşil alan oluşturulması planlanıyor. 

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ilçeye önümüzdeki süreçte toplamda 1200 konut daha kazandırmayı planladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Eski TOKİ konutlarına ilave olarak Ekim ayında ihaleye çıkacak 300 konut ve sonrası yine TOKİ ile planladığımız 400 konutla toplamda 900 konut ve bunlara ilave getirdiğimiz plan ilavesi ile özel mülkiyetin 300 konutla yapabileceği bu alanda 1.200 konutluk büyük bir yerleşim yerimiz olacak.

Yeni bir mahalle olacak bu yerleşim yerinde 1.200 konut sonrası en az 3.000-4.000 kişi yaşamını sürdürecek. Yeni mahallemizin ismi tüm Osmaneli halkının mutabık kalacağı ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ olacak” dedi. 

eski-copluk-yesil-alan-olacak1.jpg

Bu haber toplam 2857 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.