ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK!

ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK!

Vali Tahir Büyükakın başkanlığında gerçekleşen il koordinasyon kurulu toplantısı bürokraside işlerin artık eskisi gibi olmayacağını gösterdi. Vali Büyükakın, 2018 yılının üçüncü toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin yeni bir sisteme geçtiğini anımsatarak, vatandaş odaklı hizmet anlayışının kaliteli ve hızlı olması gerektiğini ifade etti. 

KALİTE VE HIZ VURGUSU

2 saate yakın süren toplantıda ilimizle ilgili yatırımlara oldukça hakim olduğu gözlenen Vali Büyükakın, sunum yapan kurul üyelerini sık sık uyardı. Kurul üyelerine sorular yönelten ve hizmetin gecikmesi noktasında dile getirilen sorunların büyük çoğunluğunu kabul etmeyen Vali Büyükakın, kalite ve hız vurgusu yaptı. 

eskisi-gibi-olmayacak2.jpg

‘BU KAFALAR DEĞİŞECEK’

Değişen dünya düzeni çerçevesinde eski yöntemlerle ayakta kalınamayacağına dikkat çeken Vali Büyükakın, yeni sistemle beraber Türkiye’nin çok daha iyi noktalara geleceğini belirtti. Kurul üyelerini uyaran ve kurumlarının yeni sisteme adapte olmalarını dile getiren Büyükakın, şöyle devam etti:

“Bu yılın sonuna kadar yeni sisteme adapte olun. Eski kafayla ayakta kalınamaz. Bu kafalar değişecek. Bu kafalar iş yapmaya, millete hizmet etmeye odaklanacak. Kurumlarımız birbirinin rakibi değil ortağı olacak. Koordinasyon dediğimiz konu tam olarak bu” ifadelerini kullandı. 

‘BİZ HALK İÇİN VARIZ!’

Vali Tahir Büyükakın, açıklamasının devamında, yeni sistemle beraber dikey hiyerarşinin azaltıldığını anlatarak, şöyle konuştu:

“Bu yönetim yapısı özel sektörün önünü açmaya, eğitimle gençlerini dünyada rekabet edebilir koşullara hazırlamaya ve bu çerçevede ülkeyi çok daha hızlı şekilde ayağa kaldırmaya yönelik bir amaca odaklanmış bir yapı. Öncelikle ben tüm arkadaşlarımızdan kendi kurumlarını bir daha gözden geçirmelerini istiyorum. Biz halk için varız. Halkın ihtiyaçlarına en hızlı şekilde cevap verecek, verdiğimiz hizmetin kalitesini maksimum seviyeye çıkaracak şekilde çalışacağız. Her seferinde daha yükseğe çıkmak için çalışacağız, buna sürekli iyileştirme diyoruz. 

eskisi-gibi-olmayacak3.jpg

‘MİLLETİN PARASINI HASSAS KULLANACAĞIZ’

Aslında toparlayacak olursak; Sonuç odaklı, doğrudan hizmet etme mantığına güdümlenmiş bir füze gibi vatandaşa en iyi hizmeti en ekonomik şekilde nasıl veririz diye düşüneceğiz. Vatandaşın parasını kendi kullandığımız paradan daha hassas kullanacağız. Aslında bizim kültür köklerimizde devlet parasını harcarken 10 kere düşünüp harcamak var. Paramızı böyle yöneteceğiz. İki günde verdiğimiz bir hizmet varsa bir güne nasıl çekeriz, 10 günü beş güne nasıl çekeriz mantığıyla hareket edeceğiz.

‘TÜM KURUMLARIMIZ DİKKAT ETSİN’

Tüm kurumlarımızın bu hususlara dikkat etmesini istiyorum. Önemli olanın hizmet olduğunu unutmayalım. Şu ana kadar göstermiş olduğunuz performanstan memnunum ama yeni anlayışla bu milletin gelecekte daha güçlü şekilde varolması için vargücümüzle çalışacağız.”

eskisi-gibi-olmayacak4.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2375 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum