ESNAFA MÜJDE

ESNAFA MÜJDE

Bilecik Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Halit Gölcan, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla gazetemizi ziyaret etti.

Gazetemiz Sayfa Editörü Sinan Önce'yle görüşen Başkan Gölcan gazetemiz çalışanlarının Basın Bayramı'nı kutladı. Bilecik basınının tarafsız, esnaf ve vatandaşın yanında olduğunu ifade eden Gölcan: "Esnaflar adına şükranlarımı sunuyorum" dedi

Başkan Gölcan ayrıca Bilecik Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'nin yakın zamanda esnafa 200 bine kadar kredi vereceğini ifade ederek: "Esnafımıza 25 milyon lira kredi kazandırdık. Her esnafımız 100 bin lira kredi kullanmakta. Bu miktarın yakın zamanda 200'e çıkması söyleniyor.İnşallah bir ay içerisinde bu miktar yükselecek." dedi. 

Diğer yandan önümüzdeki süreçte kurulması planlanan 3.OSB içerisinde 50 dönüm kadar yerin esnafa tahsis edildiğini kaydeden Gölcan: "İnşallah önümüzdeki süreçte kurulacak 3. OSB içerisinde Valimizin, Belediye Başkanımızın katkılarıyla 50 dönüm kadar esnafımıza yer tahsis edilmiştir."dedi. 

Bilecik Kapalı Pazar Yeri'ndeki parsel fiyatlarıyla ilgili Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın devreye girerek parsel fiyatlarında indirime gidildiğini kaydeden Başkan Gölcan: "Belediye Başkanımız parsel fiyatlarını düşürüp esnafımıza iyi bir yaklaşım sağladı, onlarla beraber oldu. Tekrar teşekkür ediyorum başkanımıza buradan." dedi. 

esnafa-mujde-bilecik.jpg

"BASIN BAYRAMINIZI KUTLUYORUM"

Bilecik Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Halit Gölcan gazetemize yaptığı ziyarette şunları kaydetti: "Basın Bayramınızı kutlamaya geldim. Şahsım, tüm odalar ve esnaflar adına basın bayramınızı kutluyorum. Bilecik basınımız tarafsız, elinden geldiğince esnafımızın ve halkının yanında. Buradan hepinize teşekkür ediyor, esnaflarımız adına şükranlarımızı sunuyorum. İnşallah iyi günler bizleri bekliyor, iyi olacağını umut ediyoruz.

"KREDİ 200 BİN TL'YE ÇIKACAK"

Esnafımıza 25 milyon lira kredi kazandırdık. Her esnafımız 100 bin lira kredi kullanmakta. Bu miktarın yakın zamanda 200'e çıkması söyleniyor.İnşallah bir ay içerisinde bu miktar yükselecek. Esnafımız %5 faizle kredi alabilmekte. %10 yıllık kredi. Bunun %5ini devlet karşılıyor esnafımıza katkı olsun diye. Kalan %5'i de esnafımız kendisi ödüyor. Kesintilerle beraber yıllık %7,5'u buluyor. Yani esnafımız bankadan almış olsa bunun 2-3 misli faiz ödemiş olacak. 1 yıldan 5 yıla kadar kredi vermekteyiz. 

"3. OSB'DE 50 DÖNÜM YER ESNAFA TAHSİS EDİLDİ"

Daha önceki yıllarda küçük esnafımıza sanayi sitemizde, sanayi sitesiyle ilgili 200 civarında arkadaşlarımızla beraber iş yeri kazandırmıştık. İnşallah önümüzdeki süreçte kurulacak 3. OSB içerisinde Valimizin, Belediye Başkanımızın katkılarıyla 50 dönüm kadar esnafımıza yer tahsis edilmiştir. Buradan Valimize, milletvekillerimize, belediye başkanımıza, tüm yetkililere yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Alt yapı yapıldıktan sonra inşaatına başlanacak, bazı aşamaları bitti. 3. OSB'de ki yerler için şuan bakanlıktan imza bekleniyor. Ondan sonra burada ormanın yerleri devletin yerleri tahsis edilmiş vaziyette. 2. aşama olarak burada halkın yerleri anlaşma usulü alınacak. Anlaşma olmadığı takdirde kamulaştırma işlemi başlanacak. Bütün herşeyi hazırlandı. Şuan imza bekleniyor.

"BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Bizim daha önce pazarcılarımızın yer paralarıyla ilgili bir sorun vardı onu da dün belediye başkanımız iyi bir yaklaşımla arkadaşlarımızla hep beraber o sorun da çözülmüş oldu. Buradan belediye başkanımıza yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. On sene de bir kira arttırımı oluyordu. On sene doldu. On sene önce 3 bin lira alınmıştı parsellerden. Bu kez esnafımızdan 16 bin TL istenmişti. Sonradan 13 bin TL civarında oldu. Şuan da başkanımız tek parsel alandan 12 bin lira, daha fazla parsel alandan ise 10 bin lira civarında kira alınacak diye duydum. Esnafımız da bu durumdan çok memnun. Belediye Başkanımız parsel fiyatlarını düşürüp esnafımıza iyi bir yaklaşım sağladı, onlarla beraber oldu. Tekrar teşekkür ediyorum başkanımıza buradan.

Biz de esnaf teşkilatları olarak daima onların yanında olmaya, destek ve öncü olmaya çalıştık. İnşallah bu böyle de devam edecek. 12  tane odamız var, bunlarla birlik beraberlik içindeyiz. 7 tane de esnaf kefalet kooperatifle de beraber esnafımızın yanındayız ve esnafımızı çok seviyoruz. Onları sevdiğimiz için elimizdeki imkanlar dahilinde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Sizlerede teşekkür ediyoruz." dedi. 

Gazetemiz Sayfa Editörü Sinan Önce'de Bilecik Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Halit Gölcan'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek çalışmalarında başarılar diledi.

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2583 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.