Ev hanımlarına müjde: Emeklilik için tarih verildi! Milyonlarca anneye maaş verilecek…

Ev hanımlarına müjde: Emeklilik için tarih verildi! Milyonlarca anneye maaş verilecek…

Ev kadınlarına müjdeli haber geldi! TBMM’de yapılacak düzenlemelerin ardından ev hanımlarına emekli olabilecek. TBMM’nin açılması ile birlikte, ev hanımlarına emeklilik hakkı tanınacak yasa gündeme gelecek.

Ev kadınlarına müjdeli haber geldi! TBMM’de yapılacak düzenlemelerin ardından ev hanımlarına emekli olabilecek. TBMM’nin açılması ile birlikte, ev hanımlarına emeklilik hakkı tanınacak yasa gündeme gelecek. Torba yasa ile Aile Koruma Kalkanı Paketi uygulamaya konularak ev hanımları emekli olabilecek. Bu paket ile birlikte ev hanımları, yıpranma hakkı ve sosyal güvenceye kavuşacak uygulama ile erken emeklilik milyonlarca anneyi heyecanlandırıyor…

turk-lirasi.jpeg

İkinci torba yasa ile Aile Koruma Kalkanı Paketi uygulamaya konarak daha kapsamlı hale getirilecek. Ev hanımları, yıpranma hakkı ve sosyal güvenceye kavuşturularak erken emekli olabilecek. Ev hanımlarına ilişkin yapılacak düzenlemede 4 adımda hayata geçirilecek. Ev hanımlarına ilişkin detaylar haberimizde.

İlk olarak, sosyal güvencesi olmayan ev hanımları isteğe bağlı olarak sosyal güvenceye kavuşabilecek. Bu isteğe bağlı olan sigorta güvencesi sisteminde devlet, primlerin %33’ünü karşılayacak.

turk-lirasi1.webp

İkinci olarak, erken emeklilik adımları devreye alınarak kadınların emeklilik yaşı, sahip oldukları çocuk sayısına göre değişebilecek.

Üçümcü olarak, ev hanımı ve çalışan anneler için yıpranma payı düzenlemesi yapılarak, sosyal güvenceyi olmayan anneler için öncelik getirilecek, daha önce çalışmış anneler de bu uygulamadan faydalanabilecek.

Dördüncü olarak, doğum borçlanması ile ilgili düzenleme getirilecek. Kadınlar, sigortalılık süresi öncesinde dünyaya gelen çocuklar için doğum borçlanması yapılarak prim kazanabilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 981 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.