Eylül ayı meclis toplantısının 2. Birleşimi gerçekleştirildi

Eylül ayı meclis toplantısının 2. Birleşimi gerçekleştirildi

Bilecik Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantılarının 2’nci birleşimi gerçekleştirildi.

Bilecik Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantılarının 2’nci birleşimi gerçekleştirildi.

Meclis 1. Başkan Vekili Sadık Kaya başkanlığında, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen 2’nci birleşimde komisyona giden konular görüşüldü.

Görüşülen Konular Arasında;

Muhtarlar Derneği Başkanlığı’nın Ortak Hizmet Projesi İşbirliği Protokolünde Değişiklik yapılması talebine oy birliği ile karar verildi.

Otopark Saat ücretlerinin piyasa koşullarına uygun olarak güncellenmesi talebine ilişkin kararın, oy birliği ile reddine karar verildi. Yeni alınan karar doğrultusunda; yol üstü otopark ücretleri güncel fiyatı ile devam edecek.

1.jpg

Şehir içi toplu taşıma araçlarında uygulanacak bilet ücret tarifesinin yeniden belirlenmesi konusunda alınan karar doğrultusunda; 2024 yılına kadar güncel toplu taşıma bilet ücret tarifelerinin devam etmesi oy birliği ile kabul edildi.

Bilecik ili, merkez ilçe, Hürriyet ve Gazipaşa mahalle sınırları içerisinde trafo alanı amaçlı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikli kararı, imar komisyonundan gelen karar doğrultusunda, oy birliği ile kabul edildi.

Bilecik ili, merkez ilçe, Pelitözü ve İsmetpaşa mahalleleri sınırları içerisinde, trafo alanı amaçlı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yapılması kararı oy birliği ile kabul edildi.

2023 Mali yılı bütçesine ek olarak 90.000.000.00 TL ek bütçe yapılması konusunda plan ve bütçe komisyonundan gelen rapor oy çokluğu ile kabul edildi.

2.jpg

Ek bütçe kararına olumsuz yaklaşan ve karşı oy kullanan MHP grubundan Sezer Sargıl ve AK Parti grubundan Hasan Cinit’in açıklamalarında;

“Ek bütçeye ilişkin bütçe kaynağının bulunmaması, harcamalarda tasarruf tedbirlerinin uygulanmaması sebepleri ile mevcut 2023 bütçesinin yeterli olduğunu düşündüğümüzden çoğunluğun görüşüne katılmıyoruz ve ek bütçe yapılmasının reddi gerektiğini düşünüyoruz.” İfadeleri yer alırken, karar oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantıda konuşulan 6 gündem maddesi karara bağlanırken, Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısının 2. birleşimi sona erdi. Aslı KARA

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 684 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.