EYLÜL BİRLEŞİMLERİ BAŞLADI

EYLÜL BİRLEŞİMLERİ BAŞLADI

İl Genel Meclisi Eylül ayı birleşimleri başladı. 5 Eylül Salı günü yapılan ilk birleşimde 3 gündem maddesi görüşüldü. 

Birleşimde ilk olarak İl Özel İdaresi'nin yeni norm kadro sistemine uygun olarak hazırlanan memur kadroları ihdas talebi ele alındı. Konuyla ilgili İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant bilgi verdi. Nalbant B3 kadro cetvelindeyken A3 kadro cetveline geçtiklerini ifade ederek, 168 olan kadro sayısının 210'a yükseldiğini söyledi. Nalbant'ın bilgi vermesinin ardından meclis üyeleri yeni norm kadro sistemine uygun olarak hazırlanan memur kadroları ihdas talebini oy birliğiyle kabul etti. 

Birleşimde daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü talebine istinaden Söğüt ve Yenipazar ilçeleri temel eğitim kurumlarının kalorifer ve kombi bakımı ile zemin döşemeleri giderlerinde kullanılmak üzere toplam 70 bin TL'lik ödenek aktarım talebi ele alındı. Bahse konu Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmek oy birliği ile havale edildi. 

Birleşimde son olarak Bozüyük Yeni Mahalle 444 ada 3 nolu parselde İl Özel İdaresi adına kayıtlı bulunan taşınmazın, Yeni Mahalle 8 derslikli Anaokulu Projesinin Bahçesi olarak kullanılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığına tahsisi hususunda İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen rapor görüşüldü.  Komisyon tarafından uygun görülen tahsis, İl Genel Meclis Üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi. Komisyon raporuna CHP'den Hikmet Turhan ve Turgay Yılmaz ile MHP'den Mehmet Yılmaz ve Orhan Uğur çekimser kaldı. Birleşim gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi. 

eylul-birlesimleri-basladi2.jpg

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 1483 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum