ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

EZAN SUSTURULDU, KONUŞMASI GEREKENLERDE SUSTU

EZAN SUSTURULDU, KONUŞMASI GEREKENLERDE SUSTU

Darbe akşamı Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talimatıyla Vatan sathındaki bütün camilerde sela ve ezanlar okundu.

İnhisar ilçemizde de İmam ve Müezzin sela ve ezan okumaya başladılar. "Ezan susmaz, Bayrak inmez" diyen partiden ilçenin Belediye Başkanı iddialara göre ezanı yarıda bıraktırıyor.

Gazetemiz olayı bir vatandaşımızın cep telefonundan çektiği video ile beraber haber kamuoyuna duyruldu. Belediye Başkanı o gece yaşanan olayları kendi açısından değerlendirerek basın toplantısı yaptı.

Başkanın basın toplantısına cevap İnhisar İlçe Başkanı Osman İşleten, İnhisar İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Bulur, Orhan Şişman, gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal'ın yönettiği Basın Masası programında başkana hak ettiği şekilde cevabı verdiler.

Başkan her ne kadar ezanı susturmadığını, neden okunduğunu merak ettiği için camiye gittiğini söylese de İnhisar halkı ve köylülerde olayı yaşayan halk hiç de başkanın dediklerine inanmıyor. Ezanlar merkezi sistemle okunduğundan Başkan ile İmam, Müezzin arasında geçen konuşmalara kulaklarıyla şahit olmuşlar, duymuşlar. Çünkü mikrofon açık kalmış.

Olay akşamı polis camiye gelmiş nasıl bir tutanak tuttu bilmiyoruz. Bildiğimiz bir şey olay savcılığa 3-4 gün sonra intikal ediyor. Savcılık tutuklama talebiyle sevk ettiği mahkeme tutuklamıyor, ama mahkemenin devamına karar veriyor.

Sayın Cumhurbaşkanı sık sık rahmetli Arif Nihat Asya'nın dua şiirini okur. "Biz,kısık sesleriz...minareleri, / Sen,ezansız bırakma Allahım!"...

İnhisar Belediye Başkanının ezanı susturdu iddialarına inananlardım. Zira tanıdığım İnhisarlılar ve köyleri olayı doğruluyorlar.

Belediye Başkanı her ne kadar partime zarar gelmesin diyerek mahkeme sonuna kadar partisinden istifa etse de ben istifa ettirildi görüşündeyim.

İnhisar Ak Parti ilçe başkanı Osman işleten, İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Bulur, Basın Masası ve Sakarya Gazetesi, Haber 228, Türk Diyanet Vakıf Sen haricinde tepki gösteren olmadı.

İnhisar Kaymakamı bu işte yaya kaldı.

Bütün partiler, sendikalar (Türk Diyanet Vakıf Sen) hariç, hiç bir açıklama yapmadılar. İki milletvekilinin ikisi de olayı görmemezlikten geldiler.

Bilhassa Ak Parti'nin kurucusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Minareleri Ezansız bırakma Allahım" diyerek bizlere moral veriyor. Buna rağmen bu partinin İl Başkanı, milletvekili 10 gündür ne bir iki satır açıklamayla olayı kınadılar, ne de İnhisar'a ziyarette bulundular.

Yine İnhisar İlçe Müftüsü, diğer İlçe Müftüleri ve İl Müftüsü koltuklarında sus pus oldular.

Son sözüm şu, Ezan susturuldu, herkes sustu. Bize öbür dünyayı anlatanlar, orada bunun hesabı sorulduğu vakit cevabınız nasıl olacak.

 

Bu yazı toplam 2392 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR