FORE KAZIKLARLA SİSTEM GÜÇLENDİRİLECEK

FORE KAZIKLARLA SİSTEM GÜÇLENDİRİLECEK

Belediye Başkanı Selim Yağcı, mezarlık bölgesindeki fore kazık çalışmasının sona ermesinin ardından Şeyh Edebali Türbesi karşısında akan kanalizasyonla ilgili çalışmalara başlandığını bildirdi. Başkan Yağcı, Maliye Bakanlığı'ndan gelecek ödenekle bölgede fore kazık çalışması yapılarak sistemin daha da güçlendirileceğini belirtti.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Mayıs ayı belediye meclis toplantısının ardından bazı çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Bu kapsamda Şeyh Edebali Türbesi karşısında akan kanalizasyon çalışmasına değinen Başkan Yağcı, mezarlık bölgesindeki fore kazık çalışmasının sona ermesinin ardından akıntıyla ilgili yeniden jeolojik etütler yapıldığını ifade etti.  

Başkan Yağcı, Maliye Bakanlığı aracılığıyla AFAD'dan kendilerine ödenek gönderileceğini dile getirerek şöyle devam etti:

"Şeyh Edebali Türbesi'nin karşısında akan akıntıyla ilgili yoldaki fore kazık çalışmalarının sona ermesinin ardından yeniden jeolojik etütler yaptırdık. Toprak kayması belirgin oranda azalınca geçici olarak orada yeniden uygulamaya geçtik. Ek uygulama yapıldı. Şu anda arıtmayı sağladık ama bu geçici bir uygulama. Maliye Bakanlığımızın onayladığı AFAD'dan alacağımız bir destek var. O gelir gelmez orada fore kazıklarla sistemi güçlendirecek yeni bir projeyle orada çalışma içerisindeyiz" şeklinde konuştu. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2011 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum