FUARDAKİ İLGİ PAZARDA DA BEKLENİYOR

FUARDAKİ İLGİ PAZARDA DA BEKLENİYOR

Yörex Fuarı'nda ilimiz stantı büyük ilgi gördü.

İlimizin de yer aldığı 7. Yörex Yöresel Ürünler Fuarı'nın açılış töreni Antalya EXPO Center'de yapıldı. Açılış törenine katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ilimiz stantına büyük ilgi gösterdi.
İlimiz stantında bir süre dinlenen Bakan Tüfenkçi, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e çeşitli ikramlarda bulunuldu. İlimiz hakkında bilgiler alan Bakan Tüfenkçi ve beraberindekilere daha sonra çeşitli hediyeler takdim edildi. 
Fuar alanını gezen ziyaretçilerin de büyük ilgisiyle karşılaşan ilimiz stantında, Bilecik ve ilçelerinin yöresel ürünleri, tarihi ve doğal güzellikleri tanıtılıyor.  
7. Yörex Yöresel Ürünler Fuarı'nda ilimiz stantına gösterilen ilginin pazarda da gösterilmesi beklenirken, yöresel ürünlerimizin, iç pazarda baskınlık kuran ithal ürünler arasında eriyip gitmesine engel olması ve yerel pazarda sıkışıp kalmış yöresel ürünlerimizin, daha geniş pazarlarda değer bularak hak ettiği yeri alması temenni ediliyor.

fuardaki-ilgi-pazarda-da-bekleniyor-bilecik2.jpg
 

Bu yıl 7.'si düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler Fuarı'nın açılış töreni yapıldı. 26-30 Ekim tarihleri arasında devam edecek fuarda ilimizde yer alıyor.  Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği ile açılan stantta Bilecik’in yöresel ürünleri, tarihi ve doğal güzellikleri tanıtılıyor. 
Bilecik fuarda 100 metrekarelik bir stantta tanıtılıyor. Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası'nın organizasyonu ile katılım gerçekleştirilen Yörex Fuarı'nda Bilecik, Bozüyük, Osmaneli ve Pazaryeri ilçelerine özgü yöresel ürünlerin tanıtımı gerçekleştiriliyor.
Bilecik Belediyesinin şerbeti, Bilecik Halk Eğitim Merkezi dokuma bezi, Kızıldamlar kabağı, Çukurören biberi gibi ürünlerin sergilendiği ilmiz stantında, ayrıca Bozüyük'ten temsilen Hanımeller Firması'da bulunuyor. Bozüyük'e özgü yöresel ürünler olan ev şeriyesi, ev tarhanası, mercimekli mantı, turşu, salça, pancar pekmezi, erişte ve gözlemelik yufkada ziyaretçilerle buluşturuluyor. Stantta ayrıca Osmaneli'nin ayva, nar, karpuz lokumu, salçası ve biber turşusu yer alırken, Pazaryeri'nin pazarcık bozası ve helvası ile Kınık köyü çömleği de tanıtılıyor. 
Bilecik'in özel bej mermerinin de tanıtıldığı ilimiz stantını, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel standı ziyaret etti.
İlimizden ise Yörex Fuarı'na Osmaneli Belediye Başkanı Münir Şahin, Bilecik TSO başkanı Mefail Ateş, Bozüyük TSO Başkanı Buğra Levent, TOBB Bilecik GGK Başkanı Fatih Öztürk, Bilecik KGK Başkanı Hülya Esel, Bilecik TSO Meclis Başkanı Hakkı Aynur, Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Kuru katıldı. Gazetemiz Muhabiri İsmet Cep ise fuardaki gelişmeleri takip etmek üzere Antalya'da bulunuyor.
26 Ekim Çarşamba günü saat 11.00’de Antalya EXPO Center’da açılışı yapılan ve ücretsiz giriş yapılabilen fuar, 30 Ekim 2016 Pazar günü saat 20.30’da sona erecek. 

fuardaki-ilgi-pazarda-da-bekleniyor-bilecik3.jpg

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2856 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum