Gazetemizden internet haberciliğinde çığır açacak öneri!

Gazetemizden internet haberciliğinde çığır açacak öneri!

Gazetemiz Sahibi Mücahid Erdal, Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından Bursa’da düzenlenen bölge toplantısında, internet haberciliğinde çığır açacak bir öneride bulundu.

Gazetemiz Sahibi Mücahid Erdal, Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından Bursa’da düzenlenen bölge toplantısında, internet haberciliğinde çığır açacak bir öneride bulundu. Mücahid Erdal, internet haber sitelerine “bas.tr” uzantısı verilmesini teklif etti.

Resmi kayıtları bulunan ve kendilerine ait hükümlülükleri yerine getiren basın kuruluşlarının hiçbir yasal alt yapısı olmayan haber sitelerinden ayrılabileceğini ifade eden Mücahid Erdal, “Dijital dönüşüm gerçekleşirken haber siteleri devletin resmi kayıtlarında yer alacağı gibi; dezenformasyon azalacak, dezenformasyonla mücadele ise daha etkin yapılacaktır.” dedi.

gazetemizden-internet-haberciliginde-cigir-acacak-oneri1.jpg

Erdal, burada yaptığı konuşmada, önerisine ilişkin şu ifadelere yer verdi:

“Herkes; com, com.tr, net ve benzeri uzantılarla haber sitesi açabiliyor.

Halbuki yazılı basın savcılıklara beyanname veriyor, sahibi, yazı işleri müdürü, vergi mükellefiyeti gibi bir çok prosedürü yerine getiriyor.

Haber sitelerinde kimin ne yaptığı belli olmadığı için de dezenformasyonun önüne geçilemiyor. Ve maalesef hiçbir yasal altyapısı olmayan bu haber siteleri, bir geleneği olan yazılı basının itibarını düşürüyor.

Bunun önüne geçmek için önerim; belediyelerin bel.tr, polislerin pol.tr uzantısını veren Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu basın kuruluşlarına bas.tr uzantısı versin. “..bas.tr” uzantılı haber siteleri Resmi Kurumlar nezdinde basın temsilcisi, diğerleri ise sosyal medya mecrası gibi kabul edilsin.

“..bas.tr” uzantısını alabilme iznini İletişim Başkanlığı adına Basın İlan Kurumu verebilir. Bu izin verilmeden önce uzantıyı almak isteyen haber sitesinin yazılı basının cumhuriyet savcılığına vermek zorunda olduğu beyanname gibi haber sitesinin de beyanname hazırlaması, savcılık alındı belgesi ve benzeri resmi işlemleri yaptıktan sonra “..bas.tr” uzantısı verme iznini verilmeli diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

gazetemizden-internet-haberciliginde-cigir-acacak-oneri2.jpg

Mücahid Erdal’ın internet haberciliğinde çığır açacak bu teklifi Basın İlan Kurumu heyeti tarafından oldukça dikkat çekici bulunarak toplantının sonuç bildirgesinde yer aldı. Teklifin İletişim Başkanlığına aktarılmasına karar verildi.

Bursa’da düzenlenen Gazete Sahipleri ve Temsilcileri Bölge Toplantısına, BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç, İlan Müdürü İdris Armağan Çam, Kontrol Hizmetleri Müdürü Özden Konur, Kurumsal İletişim Müdürü Oğuz Akçakoca, Bursa Şube Müdürü Ebubekir Günel, Balıkesir Şube Müdürü Gökhan Eren, Eskişehir Şube Müdürü Arda Aşkın, Kocaeli Şube Müdürü Salih Yalçıntaş, Sakarya Şube Müdürü İbrahim Çorbacı ile 9 ayrı ilden gelen 102 gazete sahibi ve temsilcisi katıldı.

gazetemizden-internet-haberciliginde-cigir-acacak-oneri3.jpg

Bu haber toplam 1557 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum