GAZETEMİZİ ZİYARET EDEN VALİ BÜYÜKAKIN’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

GAZETEMİZİ ZİYARET EDEN VALİ BÜYÜKAKIN’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Vali Tahir Büyükakın, gazetemizi ziyaret etti. Bilecik Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürü Seviye Beyli ile birlikte gazetemize gelen Vali Büyükakın, Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal ve Yazı İşleri Müdürümüz Mücahid Erdal tarafından kapıda karşılandı. Gazetemiz personelleri ile tek tek tokalaşan Vali Büyükakın, Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal, Yazı İşleri Müdürümüz Mücahid Erdal ve Osmaneli Haber Gazetesi Sahibi Mehmet Erdal ile bir süre görüştü.

Vali Büyükakın, yaklaşık 1 saat süren ziyaretinde birçok konuda önemli mesajlar verdi. 736.’sı gerçekleştirilen Söğüt Ertuğrulgazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri ile Bozüyük’te çıkan orman yangını ziyaretin ana başlıkları olmak üzere ilimizin Yenişehir yolu ve yeni devlet hastanesi çalışmaları, Bilecik’in giriş çıkış ve bağlantı yolları, trafik sorunu, sportif faaliyetler ve FETÖ ile mücadele gibi birçok konuda görüşme gerçekleştirildi.

VALİ BÜYÜKAKIN’DAN TEŞEKKÜR

Vali Büyükakın, Bozüyük’teki orman yangınıyla ilgili detaylı bilgiler verdi. Başta orman teşkilatı olmak üzere belediyelerin itfaiye ekiplerinin oldukça özverili bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Büyükakın, yangının söndürülmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

vali-buyukakindan-onemli-aciklamalar3.jpg

Alınan tedbirlerin büyük bir faciayı önlediğini anlatan Büyükakın, “Gerçekten çok büyük bir mücadele verildi. Yapılan hazırlık ve alınan tedbirlerde istenmeyen bir durum ortaya çıkmış olsaydı yangının faturası çok daha ağır olacaktı” ifadelerini kullandı.

Büyükakın ayrıca yanan ormanların yeniden yeşillendirilmesi için çalışmalara başlanılacağını kaydetti.

SÖĞÜT ŞENLİKLERİ DEĞERLENDİRİLDİ

Ziyaretin devamında 736. Söğüt Ertuğrulgazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri değerlendirildi. Vali Büyükakın, basın mensuplarının gözünden şenliklerin nasıl geçtiğini sorarken Yazı İşleri Müdürümüz Mücahid Erdal, “Son 10 yılın en iyisiydi diyebiliriz” şeklinde cevap verdi.

Vali Büyükakın ise Bilecik’in büyük organizasyonunu sorunsuz şekilde tamamlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

FETÖ İLE MÜCADELE…

Sohbetin devamında FETÖ ile mücadele konuşuldu. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal, ilimizde devam eden bazı mahkemeleri takip ettiğini anımsatarak bazı sanıkların ifadelerinin kendisini şaşırttığını söyledi. Vali Büyükakın ise FETÖ mensuplarının bir algı operasyonu içerisinde olduklarını ve çok daha ileriye dönük çalışma içerisinde olduklarını dile getirdi. Büyükakın, “FETÖ’cüler olayı sulandırmaya çalışıyor. Suçsuz insanlarında canı yakılmaya çalışılıyor ama emniyet ekiplerimiz ve yargı çok titiz çalışıyorlar. Bilecik bu konuda biraz daha sakin bir il. Zaten onların amaçları çok daha ileriye dönük. İç hukuk yollarını denedikten sonra özellikle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gittiklerinde olacaklara ilişkin çalışma yapıyorlar” dedi.

vali-buyukakindan-onemli-aciklamalar2.jpg

ŞADİ ERDAL SORUNLARI AKTARDI!

Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal, ilimizde vatandaşların bitmesini merakla beklediği çalışma ve belli başlı sorunları Vali Büyükakın’a aktardı. Şadi Erdal başta ilimizdeki trafik problemi olmak üzere Yenişehir yolu ve yeni devlet hastanesi çalışmalarını anımsattı.

Vali Büyükakın, Şadi Erdal’ın dile getirdiği sorunların not alınması talimatını verdikten sonra hastane inşaatı çalışmalarının güzel gittiğini ancak Yenişehir yolu çalışmalarının hızlanması gerektiğini ifade etti.  Vali Büyükakın, Yenişehir yolu çalışmalarıyla ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü ile bir görüşme gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Yaklaşık 1 saat süren ziyaret günün anısına hatıra fotoğrafı çekinilmesi ile sona erdi. 

vali-buyukakindan-onemli-aciklamalar4.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1812 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.