Gaziantep Şehir Hastanesinin açılmasına sayılı günler kaldı

Gaziantep Şehir Hastanesinin açılmasına sayılı günler kaldı

AK Parti'nin vizyon projeleri arasında yer alan bin 875 yataklı Gaziantep Şehir Hastanesinde sona gelindi.

AK Parti'nin vizyon projeleri arasında yer alan bin 875 yataklı Gaziantep Şehir Hastanesinde sona gelindi. Büyük bölümü tamamlanan hastanede incelemelerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, "Bin 875 yataklı yeni hastanenin olduğu bu dev eser şehir hastanesi Gaziantep'imize, ülkemize hatta bölgemize çok önemli katma değer sağlayacaktır" dedi.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki ve kent protokolü, Şahinbey ilçesinde inşa edilen bin 875 yatak, 3 MR cihazı, 64 ameliyathane, 334 poliklinik, 60 yeni doğan yoğun bakım yatağı ile 18 poliklinik destek odası bulunan Gaziantep Şehir Hastanesinde incelemelerde bulundu.

Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, "Gaziantep her alanda olduğu gibi sağlık alanında da bölgenin süper lige çıkacaktır. Özellikle Gaziantep'imiz de son zamanlarda depremlerden kaynaklı da bazı hastanelerin yine kapanması hizmet vermemesi sebebiyle hem randevu alınmasında hem hizmet alanın da hep birlikte sorun yaşıyoruz. Tüm sorunları giderecek ve kalıcı bir şekilde Türkiye'nin yeni yüzyılda çığır açacak önemli bir eseri yerinde gördük son eksiklikleri neler kaldı onları takip ediyoruz" dedi.

Gül, "Gaziantep'imize yapılan çok devasa bir hizmetin eserin son noktaya geldiğini görmekte çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Cumhurbaşkanımız ülkemize her alanda kazandırdığı büyük eserler var. Sağlık alanında da şehir hastaneleri ülkemize cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu çok önemli ve dev eserlerden biri Gaziantep'te de şehir hastanemizin açılması için de günleri sayıyoruz. Seçim öncesi de biz yine birlikte gezmiştik, bilgi almıştık. Çok önemli mesafe alındı açılmaya hazır hale geldi. Çok az eksiklikleri var. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ile de yakından temas halindeyiz. Oda gerekli ilgili bürokrasisini bakan yardımcısını bizzat burada incelemelere getirerek hastanenin aşamalarını yakından takip ediyorlar. İnşallah 1875 yataklı yeni hastanenin olduğu bu dev eser şehir hastanesi Gaziantep'imize, ülkemize hatta bölgemize çok önemli katma değer sağlayacaktır. Bakanımızla yine görüşeceğiz ve bir an önce açılıp hizmete sunulması için hep beraber milletvekili arkadaşlarımız, valimiz, belediye başkanlarımız, büyükşehir belediye başkanımız ve il başkanımızla takip edeceğiz" diye konuştu.

"Çok önemli bir projeyi hayata geçirmiş olduk"

Türkiye'nin en donanımlı ve en iyi tasarımının yapıldığı şehir hastanesinin tamamlandığını söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Sağlıklı bir şehir, Sağlıklı Gaziantep için şehir hastanemiz çok önemliydi. Şu an Türkiye'nin en iyi donanımlı en iyi teçhizatının yapıldığı ve en iyi tasarımının yapıldığı şehir hastanesini tamamlamış durumundayız. Emeği geçen herkese Cumhurbaşkanımızın takibi, sağlık bakanımızın bütün ekibinin ve bizim bütün ekibimizin hamdolsun bu büyük işin altından kaldık ve karıncalar gibi çalışıp dev eserler çıkaran bir ekibin mensubu olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Bizler de Gaziantep Büyükşehir olarak lojistikçiyiz, burada özellikle hastanın erişebilirliği ve alt yapı çok önemliydi. Şahinbey Belediye Başkanımızla birlikte buranın hem karayolu, çevreyolu bağlantısını hem de alt yapı GASKİ'nin su kanalizasyon işlemlerini hem de çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarını tamamladık. Buda en az hastane kadar önemliydi. Hasta memnuniyeti açısından önemliydi. Arkadaşlarımızın hepsi buna aylarca çalıştı. Çok önemli bir projeyi hayata geçirmiş olduk. Bunun bir parçası olmaktan da duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Valimiz bismillah dedi, kendisinin başlamasıyla da hastanemizi açmış olacağız" şeklinde konuştu.

"Bölgenin ihtiyacı olan sağlık hizmetini verecek"

Bölgenin ihtiyacı olan sağlık hizmetini verecek alt yapıyı oluşturduklarını ifade eden Şahin, "Sağlık turizmini konuşacak alt yapıya geldik. Hem özel hem de devlet hastanesiyle artık Orta Doğu'nun, Avrupa'nın sağlık ihtiyacını giderecek alt yapıyı oluşturduk. Hem kendi vatandaşımızın hem de bölgenin ihtiyacı olan sağlık hizmetini verecek, hizmetini ulaştıracak teçhizatını sağlık elemanlarını doktorlarımız başta olmak üzere alt yapıyı oluşturmuş olduk" ifadelerini kullandı.

"Bölgeye hatta tüm komşu ülkelere buradan hizmet edeceğiz"

Gaziantep birçok konuda olduğu gibi bölgenin abisi, merkezi stratejik noktası olma hedefini ve pozisyonunu da almış olduğunu ifade eden Gaziantep Valisi Kemal Çeber, "Hem bölgenin hem şehrimizin hasretle beklediği en önemli yatırımlarından birisi Allah'ın izniyle tamama ermiş ve büyük bir ekip çalışması içerisin de Ankara'da bakanımız ve milletvekillerimiz takip edilmesi gereken her şeyi hikayesini dinlediğinizde yatırımı görüyorsunuz ki en ince detayına kadar takip etmiş belediyelerimiz lojistik ve alt yapı anlamında ne yapılması gerekiyorsa Fatma Şahin Başkanımızın önderliğinde çok güzel planlanmış ve şehrimiz böyle devasa 7 bloktan oluşan entegre bir sağlık tesisinden oluşan külliyesinde olması gereken her şeyi bünyesinde eksiksiz barındıran ve kavuşmuştur. Bu hastane ve külliyeyle beraber Gaziantep birçok konuda olduğu gibi bölgenin abisi, merkezi stratejik noktası olma hedefini ve pozisyonunu sağlıkla da almış oluyor. İnşallah sadece ilimizde değil tüm bölgeye hatta tüm komşu ülkelere buradan hizmet edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Gaziantep Şehir Hastanesinin açılmasına sayılı günler kaldı

Gaziantep Şehir Hastanesinin açılmasına sayılı günler kaldı

Gaziantep Şehir Hastanesinin açılmasına sayılı günler kaldı

Gaziantep Şehir Hastanesinin açılmasına sayılı günler kaldı

Gaziantep Şehir Hastanesinin açılmasına sayılı günler kaldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 125 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.