Gazze’ye destek için oturma eylemi yaptılar

Gazze’ye destek için oturma eylemi yaptılar

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileri ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri İsrail’in Filistin’ saldırıları karşısında Filistinlilere destek amaçlı oturma eylemi gerçekleştirdi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileri ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri İsrail’in Filistin’ saldırıları karşısında Filistinlilere destek amaçlı oturma eylemi gerçekleştirdi.
Üniversite kampüsünde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önüne çadır kuran Anadolu Gençlik Derneği üyesi ve üniversiteli öğrenciler destek amaçlı iki gün boyunca devam edeceklerini belirttiler.

dsc-0001.jpg

İsrail’e lanet, Filistin’e destek sloganlarının atıldığı eylemde, dualar eşliğinde Gazze’de yaşanan zulme tepki gösterildi.
Eylem yapan gurup adına basın açıklaması yapan AGD Bilecik Organizasyon Planlama Başkanı Melih Sonay, 7 Ekim 2023 tarihi İslam dünyası için bir dönüm noktası olduğuna vurgu yaptı.

dsc-0021.jpg

Yaşanan soykırıma karşı durmadan, yorulmadan direnmeye devam edeceklerini belirten Sonay açıklamasına şu ifadeler ile devam etti;
“Filistin direnişinin başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu ile birlikte 7 Ekim 2023 tarihi İslam dünyası için bir dönüm noktası olmuştur. Öyle ki bu tarih itibariyle Müslümanların yeryüzündeki mağlubiyet dönemi nihayete ermiş ve izzet dolu geleceğin kapıları ardına kadar açılmıştır.

dsc-0048.jpg

Öte yandan bu tarih herkesin ederini de ortaya çıkarmıştır. Öyle ki Kudüs bilince sahip olmayan İslam ülkelerinin yöneticileri ne yazık ki Filistinli kardeşlerimizi yine yalnız bırakmıştır.

dsc-0009.jpg

Biz Türkiye’de yaşayan vicdanlı ve onurlu insanlar olarak 7 Ekim’den bu yana ilan ettiğimiz teyakkuz halimizi sürdürüyor ve Filistin halkının yanında olmaya devam ediyoruz. İşte bu nedenle ülkemizin her şehrinde ve üniversitelerde oluşturduğumuz Gazze Çadırları ile Filistinli kardeşlerimiz ile omuz omuza olduğumuzu haykırıyoruz.
Değerli kardeşlerim!
Altını çizerek söylüyoruz. Filistinli kardeşlerimiz amansız bir mücadele verirken bizler sıradan günlük hayatlarımıza devam edemeyiz. Bizler 7 Ekim’den bu yana çok iddialı bir söz söyledik. Dedik ki, Filistin de Hamas neyse Türkiye’de biz oyuz ve biz Milli Görüşçüler Filistin direnişinin ta kendisiyiz. İşte bu şuurla ve şu andan itibaren yapmamız gereken daha çok işimiz olduğu kanaatiyle bugün buradayız.

dsc-0011.jpg

Buradan Filistinli kardeşlerimize söz veriyoruz;
Bir an olsun durmayacağız.
Bir an olsun yorulmayacağız.
Her alanı Siyonizm’e karşı bir cephe bileceğiz ve cephelerden geri durmayacağız. Bizler biliyoruz ki; bu dava biz olsak da olmasak da başarıya ulaşacaktır. Tüm derdimiz bu asil davada bir nebze de olsa ecir kazanmaktır. Bu vesileyle İslam ülkelerinin liderlerine de seslenmek istiyoruz;
İçerisinde bulunduğunuz acizyet hali dünyada sizi kurtarmayacak, korkarız ki ahirette
de büyük bir hesap ile karşınızda duracak.
Gelin; İsrail’den daha fazla Allah’tan korkun!
Gelin; siz de bizler gibi İsrail’e karşı teyakkuza geçin!
Gelin; Siyonist İsrail rejimine karşı Filistin direnişine kol kanat gerin!
Kıymetli katılımcılar;
Siyonist İsrail rejiminin Gazze’nin Refah Bölgesi’ne yönelik büyük bir katliam hazırlığı içerisinde olduğunu biliyoruz. Bir milyonu aşkın Gazzeli sivilin hayatının tehlike altında olduğu böylesi bir durum için de İslam ülkelerinin liderlerini harekete geçmeye ve İsrail rejimine karşı fiili adım atmaya çağırıyoruz.

dsc-0043.jpg

dsc-0003.jpg

Milli Görüş lideri Erbakan Hocamızın dediği gibi; İsrail ancak güçten anlar!
Özgür Filistin’de mücahit kardeşlerimizle birlikte Gazze zaferini kutlayacağımız günde buluşmak duasıyla hepinizi Allah’a emanet ediyorum.
Zafer inananlarındır ve zafer yakındır.”
Yapılan basın açıklamasının ardından, öğrenciler oturma eylemine devam ederken, zulme karşı direnmeye devam edeceklerini ifade ettiler.

dsc-0029.jpg

dsc-0010.jpg

dsc-0013.jpg

dsc-0024.jpg

Bu haber toplam 273 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum