MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

GENEL MERKEZDE KİM GÜÇLÜ?

GENEL MERKEZDE KİM GÜÇLÜ?

Ve aday belli oldu. 6 + 1 aday adayının Bilecik Belediye Başkan adaylığı için yarıştığı süreç çok gergin geçti. Ak Parti Bilecik'te zannederim hiç bu kadar gergin bir süreç yaşamamıştı.

Bu süreçte basın seminerine gidip geldim. Önemli notlarım olduğunu ve sizlerle paylaşacağımı yazmıştım. Ancak süreci tahlil etmekten ve gazetemizle ilgili önemli bir görüşme gerçekleştirdiğimizden bu değerlendirmeleri yazamadım. Okuyucularımız da ilettikleri mesajlarda bu konuyu unutmadıklarını ve beklediklerini söylüyorlar.

2001 senesinde kurulan Ak Parti 2002 yılında seçime girdiği zaman Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz milletvekili seçildi. 2004 yerel seçim öncesine kadar 2 yıllık bir süre zarfında Bilecik'te Ak Parti'nin tek seçilmiş kişisi Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz'dı.

O dönemde şunları düşünmüştüm. Sn. Poyraz milletvekili olarak en iyi günlerini yaşıyor. Seçilmiş bir belediye başkanı yok, seçilmiş il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri yok. Teşkilatlarda sorun yok.

Yarın birgün parti daha da büyüyecek. Teşkilatlarda görev alanlar daha iyi yerlerde görev almak isteyecekler. Daha önce görev almış kişiler görevlerini devam ettirmek isteyecekler. Umduğunu bulamayanlar gönül koyacak. Partide ister istemez guruplaşmalar olacak. Herkesi Amerikan tabiri ile bir potada eritme güçlüğü oluşacak diye düşünmüştüm.

Sn. Poyraz aslında son belediye başkan aday adaylığı sürecine kadar parti içindeki dengeleri iyi korudu. Ancak 6 aday adayından sonra temayülde farklı isimlere oy kullanıldığı, ardından mesajla ve bilbordlarda teşekkürler oltalığı bulandırdı. Adı geçen kişinin Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz'ın aday gösterdiği, taraf olduğu kanaatini oluşturdu.

Bu konuda yazdığım köşe yazısının ardından Milletvekili Poyraz basın açıklaması yaparak hiçbir adayı desteklemediğini, kim belediye başkan adayı olursa onu da sonuna kadar destekleyeceğini, uyum içinde çalışacağını da basın yoluyla kamu oyuna anlattı.

İstanbul Bilecikliler Dernek Başkanı İbrahim Yılmam süreçte hazmedemediklerini, yine kamu oyu huzuruna çıkarak resmen haykırdı. Bu zamana kadar Bilecik Ak Parti teşkilatları arasında yaşanmayan yaşandı. İbrahim Yılmam bu tavrı ile Ak Parti'ye Bilecik'te bir ilkleri yaşattı diyebilirim.

Ardından Jet hızıyla basın toplantısı yapan İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş'ta iddiaların tamamına cevap vererek “Herkes kendine yakışanı yapar” dedi.

Gergin sürece müdahil olmayan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, sonunda kazanan oldu. “Ak Parti'nin Bilecik Belediye Başkan Adayı Mustafa Yürükçü olacak” diyenlerin politikası duvara tosladı. Genel merkez bu yönde politika yürütenlere kıymet vermedi.

2004 yerel seçim öncesinde 9 aday adayı vardı. O zaman aday adayları ile görüşmemde sizin arkanızda kim duruyor, genel merkezde sözü geçen tabir yerindeyse “dayınız” var mı diye soruyordum. O zamanlar Ak Parti'de siyaset yapanlar daha acemi olduğu için ağızlarından laf almak daha kolay oluyordu. 9 aday adayının da arkasında durduğu farklı isimler Ak Parti Genel Merkezinde çok etkin isimler ama bir kişi aday olmuştu.

Bu yerel seçim öncesi aday belirleme sürecindeki aday adayları ile görüşmemde kimin kimi desteklediği ve genel merkezde irtibatlı oldukları kişileri öğrenmeye çalıştığımda; her ne kadar 2004 öncesi kadar kolay olmasa da; ağızlarından laf almayı başardım. Neticede Genel Merkez saman altından su yürüten politikaları fark etti ve “dur” dedi.

Bu yazı toplam 1636 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR