'GEREĞİNİ YAPARIM'

'GEREĞİNİ YAPARIM'

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, okullarda velilerden ek kitap istenmesi karşın olarak, “Bununla ilgili zaten okullara gönderdiğimiz yazımızda da tespit edildiği gibi haklarında gereken işlemlerin yapılacağını belirtmiştik” dedi. 

Türkiye’nin ilk başörtülü bayan il müdürü olan Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı sonrası İHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Bilecik’teki bütün okullarda "Öğretmenlerin öğrencilerden ek kitap isteyerek, bir de kırtasiye adı söylemelerine ne dersiniz” soruna karşın, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, “Sayın müsteşarımızın ve Bakanlığımızın talimatıyla okullarımıza yazı gönderdik bu konuyla alakalı. Milli Eğitim Bakanlığının göndermiş olduğu 19 Eylül itibariyle öğrencilerimizin sıralarında yer alan kitaplar öğrencilerimizin eğitim öğretimi için yeterlidir. Bilindiği gibi Fatih projesi kapsamında Elektronik Bilişim Ağı (EBA) olan platformda da öğrencilerimize yeteri kadar takviye olacak kitaplar, sorular ve materyaller bulunmaktadır. Bu yüzden hiçbir velimiz hiçbir şekilde her hangi bir yayınevinden herhangi bir kitap almaya zorlanamaz. Bununla ilgili zaten okullara gönderdiğimiz yazımızda da tespit edildiği gibi haklarında gereken işlemlerin yapılacağını belirtmiştik” dedi.

“Hiçbir velimiz ek kaynak, kitap almak zorunda değil. Böyle bir mecburiyeti yok”

Konuyla ilgili okullarda ilgili araştırma yapacaklarını anlatan Durmuş, “Buradan velilerimize sesleniyorum. Hiçbir velimiz ek kaynak, kitap almak zorunda değil. Böyle bir mecburiyeti yok. Tamamen takdir kendilerinindir. Öğretmenlerimiz eğitim-öğretim süreci içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın göndermiş olduğu kitaplardan, kaynaklardan ve Fatih projesi temeli EBA bilişim ağı üzerinden eğitim öğretimini yapmak zorundadır. Tespit edilenlerin haklarında işlem yapılacaktır”

“Öğretmenlerimiz, okul yöneticilerimiz her hangi bir aidat toplayamaz”

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, okullarda aidat ve gider adı altında para toplandığı iddialarına karşın, “Destek Hizmetleri Birimlerimiz okullarımızın teşrif haklarını donatma haklarını bu zaten bizim sorumluluğumuz içerisinde. Biz bunları zaten yerine getiriyoruz. Hiçbir okulumuzda açılış itibariyle kayıt parası alması söz konusu değil. Çünkü öğrenciler ilkokul ve ortaokullarda bildiğiniz gibi adres alanına göre kaydoluyor. Dolayısıyla böyle bir zorunluluk ve mecburiyet söz konusu değil. Lise öğrencilerimizde TEOG sınavlarında almış oldukları puanlara göre yerleşmiş oldukları için kayıt parası olmazsa kaydetmeyiz gibi bir durum olması mümkün değil. Zaten bu konuda okul müdürlerimize hassasiyetle davranmaları gerektiğini söyledik, dile getirdik. Bunun dışında öğretmenlerimiz, okul yöneticilerimiz her hangi bir aidat toplayamaz. Çünkü biliyorsunuz bizim okul aile birliği yönetmeliğimiz var. Okul aile birliğimizin yönetmeliğinin 5’nci maddesinde ihtiyaç sahibi olan öğrencilerin eğitim öğretim ihtiyaçlarını, okulun eğitim öğretim ihtiyaçlarını karşılamak üzere, okul aile birliğinin tüm üyelerinden oluşan okul aile birliği genel kurulu bütün velilerimiz bu kurulun üyesidir. Kendilerini temsilen oluşturdukları yönetim kurulu gerek bazı sosyal aktiviteler gerek bazı organizasyonlar için okula katkı sağlayabilirler. Bu tur iş ve işlemler kesinlikle öğretmenler ve yöneticiler tarafından yapılamaz” dedi. (İHA)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 5996 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum