MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

GÖRECEĞİZ!..

GÖRECEĞİZ!..

Başbakanlık BYEGM’nün Van gezisine katılmıştım. Bilecik’ten benim katıldığım gazeteci topluluğunun Van Gezisiyle ilgili yerel, bölgesel ve ulusal basında 200’e yakın haberi çıkmış.

Bir ilin tanıtılmasında önemli bir rakam. Hatırlanacağı üzere Vanlılar daha önce Van Valiliği yapan Münir Karaloğlu için “O kuşların, balıkların, çiçeklerin de Valisiydi” diye bahsediyorlar. Demek ki başarı tesadüf değil. Bursa Valisi Münir Karaloğlu tanıtımın, gazetecinin ve basının kıymetini biliyor. Ona göre projeler geliştiriyor.

Peki aynı şeyleri biz Bilecik’te yapamaz mıyız?

Yakın zamanda Ertuğrul Gazi’yi anma ve Söğüt Şenlikleri, yani Ertuğrulgazi ihtifali var. Yüzyıllardır devam eden köklü bir gelenek için, Bilecik Valiliği gazetecileri davet etse, ilimizin ve tarihimizin tanıtılmasına büyük katkısı olur.

Bu güne kadar TRT, bazı haber ajansları ile kendisi ilgi duyan birkaç basın kuruluşu geliyor. Onların bile ilimizin tanıtılmasında büyük fayda sağlanıyor. Bu oranı daha da yukarılara tırmandırılamaz mı?

Milyarlar harcanarak Emit fuarına katılıyoruz ne elde ettik, çalışması yapıldı mı? Yerel, bölgesel ulusal yayın yapan gazeteciler davet edilerek, uygun çalışma ortamları oluşturularak ilimizin tanıtımında çok büyük fayda göreceği kanaatindeyim.

Olur mu?!.

Hiç zannetmiyorum. Çünkü Bilecik Valiliği Basına kıymet vermiyor. Basın onlar için bir problem. Sn. Vali Ahmet Hamdi Nayir yaklaşık 6 ay önce Bilecik’te göreve başladı. Biz hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Diğer meslektaşların da hayırlı olsun ziyaretlerini okudum. Daha sonra Sn. Vali’yi iki kez ziyaret etmiştik.

Sn. Vali bu güne kadar hiçbir yerel gazeteyi iadeyi ziyarete gitmedi.

Ne yaptı. Hayırlı olsun ziyaretlerinden sonra bütün basına Polisevinde bir kahvaltı verdi. İster iadeyi ziyaret gibi anlayın, ister tanışma deyin ne derseniz deyin. Ama benim diyeceğim bu bir sıvıştırma.

Bunu Sn. Vali düşünerek mi yaptı!

Hayır. Yönlendirenler var. Valilik Basın Halkla İlişkiler Müdürü Seviye Beyli öyle istedi. Başta gazetemize karşı öyle haksızlıklar yaptı ki gazetemize gelmeye kendisinde yüz bırakmadı. Sn. Vali iadeyi ziyarete gelse mecburen kendisi de gelmesi gerekir. Onun için en pratik çözüm kahvaltı ile iadeyi ziyaretleri sıvıştırmaktı ve öyle de oldu…

Ben geçenlerde “Bilecik’in Hanfrileri” başlıklı yazımda, bunların senaryolarına Mahir Kaynak’ın bile aklı ermez demiştim hatırlarsanız.

Sn. Vali müdürlerinin çok fazla etkisinde kalıyor. Bunları düşünecek olan Vali olmamalı, 24 Temmuz Basın Bayramını Vali Bey takip edip bir mesaj yayınlayalım diyecek hali yok. Muhtemelen Sn. Belediye Başkanı, Rektörümüz ve ilin saygın insanları basın bayramını kutlarken kendileri takip etmemiş, ilgili birimleri hatırlatmıştır.

Bütün bunları Sn. Vali’nin düşünecek hali yok ama, gazetelerde ilin önde gelen isimleri basın bayramını kutlarken, biz niye bir mesaj bile yayınlamıyoruz diye sormaz ise;

Önceki Valiler sık sık basını ziyaret ederken, Sn. Vali göreve geldiğinden bu yana bir kez iadeyi ziyarete bile neden gitmiyoruz diye sormaz ise olacağı bu.

Neyse ilimizin tanıtılması için Ertuğrulgazi ihtifali (Ertuğrul Gaziyi anma ve Söğüt Şenlikleri) güzel bir fırsat. Yerelden başlayarak bölgedeki ve ulusaldaki bütün meslek kuruluşları davet edilip, barınma ve uygun çalışma ortamları hazırlanır ise parayla yaptırılamayacak tanıtım bu vesile ile yaptırılabilir.

Tabii Bilecik’in Hanfrileri Sn. Vali’ye binbir mazeret önüne koyup, kendi dediklerini dikta ettirmeyi beceremezlerse!..

Bu yazı toplam 1290 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR