GÖRKEMLİ FESTİVAL BAŞLADI

GÖRKEMLİ FESTİVAL BAŞLADI


Bozüyük Belediyesince bu yık ikincisi düzenlenen 'Altın Kemerli 2. Karakucak Güreş Festivali' kortej yürüyüşü ile başladı. 


Festivalin ilk gününde ülkemizin dört bir yanından gelen güreşçiler ile protokol mensuplarının katıldığı kortej yürüyüşü gerçekleşti. Çınar taksi kavşağından Cumhuriyet Meydanına kadar süren yürüyüş  renkli görüntülere sahne oldu. Özellikle kortej yürüyüşüne katılan davulcular yaptıkları sıradışı hareketleriyle izleyenlerden tam not aldı. Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'nın hediyesi olan altın kemerin de bulunduğu kortej yürüyüşü Cumhuriyet meydanında son buldu. 


Cumhuriyet meydanındaki program Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Daha sonra Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Bakıcı konuşmasında 'Altın Kemerli 2. Karakucak Güreş Festivali'nin düzenlenmesinde emeği geçen herkese tek tek teşekkür ederek şunlar söyledi: 'Şu yeryüzü er meydanı, Gönül sevmez her meydanı, Miskinlere yorgan döşek, Koç yiğite ver meydanı. Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu.


Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Altın Kemerli 2. Karakucak Güreş Festivalimiz inşallah bir çok sporcumuzla birlikte artık Türkiye'de ses getirecek şekilde programlama gerçekleştirdik. Festivaller yapıldığı yerin tarihi yapısını, sosyal yapısını, oyunlarını, gelenek, görenek gibi kültürel değerlerini yaşatıp bunların diğer toplumlar tarafından tanınmasını sağlayan aynı zamanda gelecek kuşaklara aktarmak gibi çok önemli bir amaç ve işleve sahip olan önemli etkinliklerdir. 


Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz bu yılda ikincisini düzenlemekten büyük bir onur ve mutluluk duyduğumuz festivalimizin bugün yürüyüşünü gerçekleştirdik yarın da (4 Ağustos Cumartesi) tüm güreşçilerimizin güreşleriyle birlikte programımız başlayacak. 


Bu yıl Allah nasip ederse 500'e aşkın bir sporcumuzla birlikte yoğun bir katılımla tüm Bozüyük'te olduğu gibi tüm Türkiye'de de aynı zamanda Rumeli TV'den de canlı olarak festivalimiz yayınlanacaktır.' dedi. Başkan Bakıcı konuşmasının sonunda ise güreş festivaline tüm vatandaşları davet etti. Bakıcı'nın konuşmasının ardından ise Bozüyük Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Esat Zencir tarafından dua edildi.

gorkemli-festival-bgasladi2.jpg
Diğer yandan birbirinden değerli güreşçilerin ağırlanacağı festival kıyasıya mücadelere sahne olacak. Minikler, yıldızlar ve büyükler olmak üzere toplam 3 kategoride düzenlenen müsabakalar 4 Ağustos Cumartesi günü saat: 11:00'de Kapalı Spor Salonu önünde bulunan çim sahada gerçekleşecek.

Minikler kategorisinde 2004-2005-2006 ve 2007 doğumlu sporcular, yıldızlar kategorisine 2001-2002 ve 2003 doğumlu sporcular, büyükler kategorisinde ise 2000 ve daha büyük doğumlu sporcular katılacak. 26 farklı kilo ağırlığında yapılacak müsabakaların sonunda ilk üç dereceye giren sporculara çeşitli para ödülleri verilecek.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2177 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum