ALİ ERDAL

ALİ ERDAL

GÜLE GÜLE!.. HOŞ GELDİNİZ!..

GÜLE GÜLE!.. HOŞ GELDİNİZ!..

İstikrarla köşe yazılarıma devam ederken, bir atalet dönemine girdiğim sırada (siz nezaket gösterip yaz tatili diyebilirsiniz), bir dostumdan aldım üzücü haberi... Benim de üzüleceğimi biliyor ve sesi titriyor:

Duydun mu, valimizi almışlar!..

Ya!.. Böyle başarılı bir adamı, burada tutmazlar diye endişe ediyorduk... Nereye?

Ağrı’ya...

Anlaşılan Bilecik, valilik tecrübesi kazandıran bir yer, devlet nazarında... Tayin ediliyorlar, ili tanıyorlar, plânlamalar yapıyorlar; tam faydalı olacaklar; haydi başka ile... Bir değil, iki değil...

İl müdürleri de öyle... Hele kültür müdürlüğünün hali bürokratik fecaat...

Bilecik tecrübe tahtası... Bilecik kimin umurunda... Tarihî mânâsı da öyle... Burada, Balkanlar'dan Orta Asya'ya kadar geniş coğrafyayı ilgilendiren bir kültür ve tarih varmış; idarecilerin buna göre seçilmesi ve bunun gerektirdiği kadar kalması gerekirmiş; kimin umurunda? Umurunda olmayı bırak, kim farkında? Bırakın Ankara’yı, bizim seçtiğimiz milletvekilleri, belediye başkanları farkında mı? Ve herkesin dilinden düşmeyen vecize: “Devlette devamlılık esastır!”

"İroni" dedikleri, bizim "acıyorum" diye ifade ettiğimiz değerlendirmelere devam ediyoruz:

Osmanlı Hanedanı da burada öğrendi devlet adamı olmayı!..

İl müdürleri de buraya gelip, üç gün içinde emekli olmayı öğrenip gidiyorlar...

Sayın Valimiz Süleyman Elban, kısa zamanda çok güzel faaliyetler yaptı. Uzun vâdeli düşündüğü belliydi. Hiç olmazsa bir defa olsun Ertuğrul Gazi İhtifali’ni organize edebilmeliydi. İhtifal için, tarihî kökleri günün imkânları ile birleştiren müesseseler ihdas edeceği, yaptıklarından belliydi... Türk ruh köküne uygun, tantanasız ama etkili ve kalıcı, herkesin kabul ettiği çalışmalarının yarım kalmayacağını ümit ve temenni etmekten başka çaremiz yok.

Sayın Elban'ın son ziyaretleri ile, yeni Valimiz Sayın Tahir Büyükakın'ın ilk ziyaretlerinin, herkesin bildiği ve ittifak ettiği aynı yerlere ve değerlere olması ümidimizi arttırıyor... İnşallah, bayrak bir elden diğer ele…

Sayın Elban'ın gidişi, ilimiz için kayıp... Ama Ağrı için ve memleket için kazanç... Sayın Valimiz!.. Sizin için dua edeceğiz, haberlerinizi takip edeceğiz ve başarılarınızı alkışlayacağız! Güle güle!.. Sıla-ı rahîmi unutmayınız!

Ve Sayın Valimiz Tahir Büyükakın!.. Bilecik'in tarihî değerleri, sadece ilimizin değil, bütün vatanın, Türklük dünyasının, hattâ İslâm âleminin değerleridir. Bunun sizce de malûm olduğundan eminiz. Tam, ilimizdeki ilk ziyaretlerinize bakarak, sizde bu şuurun varlığını tespit ettiğimizi düşünüyoruz, diye yazıyorduk ki, Söğüt’ten verdiğiniz beyanatınızı öğrendik: “Söğüt bir ruhtur, bu ruhu yaşatmak bizim öncelikli borcumuzdur”. Bunu diyen başımızın tacıdır!.. Hoş geldiniz Sayın Valim!..

Bu yazı toplam 2057 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ALİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR