GÜLÜZAR NİNE AZMETTİ VE BAŞARDI

GÜLÜZAR NİNE AZMETTİ VE BAŞARDI

90 yaşındaki Gülüzar Kaplan, azmin engel tanımadığını bir kez daha gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Okuryazarlık Seferberliği kapsamında açılan kurslara katılan Gülüzar nine okuma yazmayı öğrenmeyi başardı. Gülüzar ninenin bu süreçteki en büyük destekçisi ise torunu oldu. 

2-545.jpg

Kursların sona ermesi dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Gülüzar nine, gençlere seslenerek, “Gençler size sesleniyorum yaşınız gençken okuma yazma öğrenin. Sonra çok pişman olursunuz” dedi. 

İlimiz genelinde okuma yazma bilmediği tespit edilen 736 kişiden 350’si okuma yazmayı öğrenirken, geriye kalan 386 kişinin ise önümüzdeki dönemde açılacak kurslara katılması planlanıyor. 

Bilecik Okuryazarlık Seferberliği kapsamında açılan kursların sona ermesi dolayısıyla kapanış töreni düzenlendi. Törende, okuma yazma öğrenenlere belgeleri takdim edildi. Ayrıca okuma yazma öğreten öğrencilere ise bisiklet dağıtıldı. 

1-541.jpg

‘BUGÜNE KADAR KATILDIĞIM EN GÜZEL PROGRAM’

Vali Tahir Büyükakın, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada,“ Bilecik’te görev yaptığım süre içerisinde katıldığım en güzel program bu oldu” dedi. Vali Büyükakın, ilimizde okuma yazması olmayan 736 kişiden 350’sinin okuryazar olduğunu dile getirerek, “Geriye kalan 386 kişinin de önümüzdeki dönemde açılacak kurslara katılımlarını sağlayarak onlara da okuma yazma öğretilecek inşallah” dedi. 

Vali Tahir Büyükakın’ın ardından belge ve bisiklet dağıtımı yapılarak tören sona erdi. 

Törene, Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, İl Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan, bazı daire müdürleri ve STK temsilcileri ile diğer davetliler katıldı.  

3-418.jpg

 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2345 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum