MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

HABER DOĞRU, AÇIKLAMA ÇARPITILMIŞ

HABER DOĞRU, AÇIKLAMA ÇARPITILMIŞ

Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Münevver Geyik’in belediye meclis üyesi olduğu halde denetim komisyonundaki CHP’li belediye meclis üyesi Raşit Sünnetçi tarafından belediyeye teklif verdiğini ortaya çıkartıp Nisan ayı belediye meclis toplantısında Geyik’i istifaya davet etti. Haber gazetemizde yer almasının ardından istifaya davet edilen Münevver Geyik ve istifaya davet eden Sünnetçi haberin çarpıtıldığıyla ilgili basın açıklaması yapmazken, Belediye Başkanı Selim Yağcı: “Bazı basın yayın organlarında yanlı ve çarpıtılarak haber yapılması üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur” cümleleri ile başlayan basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını da dün yayınlamıştık. Esasında haber doğru da basın açıklaması çarpıtılmış.

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Münevver Geyik’i istifaya çağırıyor. Sünnetçi söylediklerini inkar etmiyor. İstifaya davet edilen Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Münevver Geyik’ten ses çıkmıyor. Belediye Başkanı yanlı ve çarpıtılarak ifadeleri ile ithamda bulunuyor. Eee şimdi demezler mi siz, kimin avukatlığını yapıyorsunuz.

Ak Parti kurulduğundan ve bilhassa Bilecik Belediyesini Ak Parti aldıktan sonra Münevver Geyik partisini zor duruma düşürücü haberlerle gündeme geldi. Son olarak Tokilerdeki evinin yanına belediye kamyonlarına hafriyat çektireceği konusunda duyumlar gelmiş, ardından toprak yüklü kamyonlara mahalle sakinleri barikat kurup geçit vermemişti. Bu gerginlik esnasında Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Münevver Geyik’in kocası Hüsnü Geyik uzaktan belediye kamyonlarına talimat vererek çekilmesini söylemiş ve bu durum basının objektifine takılmıştı.

Bu haberler üzerine basın açıklaması yapmayan Belediye Başkanı Selim Yağcı partisini zor duruma düşüren Münevver Geyik’e “Sen de biraz haddini bil. Partimizi zor duruma düşürmeye kimsenin hakkı yok” demesi gerekirken Münevver Geyik’i savunup basına “yanlı ve çarpıtılarak” yakıştırma yapması oldukça manidar.

Yağcı Mine Geyik’i savunmaya çalıştığı basın açıklamasında belediye görevlileri tarafından Münevver Geyik’in iş yerinden teklif alındığını belirtiyor. Belediye görevlileri Münevver Geyik’in belediye meclis üyesi olduğunu bilmiyor mu da oradan teklif alıyor. Ayrıca açık ihale usulü ile teklif alınması doğru görülmeyen şartların doğrudan temin usulü ile çözüm bularak teklif almak doğru bir hareket midir? Kanun müsaade edebilir. Yeni tabir ile “etik” diye bir kelimenin anlamına uygun hareket etmek doğru olmaz mı?

Son olarak “Kendi iktidarları döneminde yapılan mal ve hizmet alımlarında gerekli hassasiyeti göstermeyen siyasi düşüncenin başka bir iktidar döneminde herhangi bir aykırılık olmadığı halde varmış gibi göstermeye çalışarak siyasi rant elde etmeye çalışması da hayretle karşılanmaktadır” denilmekte. Belediye Başkanı bahsettiği dönemde gördüğü usulsüzlüğü yetkili mercilere bildirmek yerine elinde bir şantaj aracı gibi kullanıp ikidebir aynı konudan bahsetmek doğru bir hareket midir? Siz bir kanun adamısınız, tereciye tere satacak değiliz. Suçlu var ise onu korumakta suçtur.

 

Bu yazı toplam 1333 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR