Hac seminerleri başladı

Hac seminerleri başladı

Bilecik Müftülüğü tarafından Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmeye hazırlanan hacı adaylarına yönelik eğitim seminerleri başladı.

Bilecik Müftülüğü tarafından Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmeye hazırlanan hacı adaylarına yönelik eğitim seminerleri başladı. Seminerlerin ilk dersini Bilecik Müftüsü Ali Erhun verdi.

Dersinde hacı adaylarına sabrı tavsiye eden MüftÜ Ali Erhun “Sizler Rahmanın misafirlerisiniz. Rabbim bu sene sizleri çağırdı. Birçok kişi hasretle beklerken kurada siz çıktınız, buna çok şükretmeli ve daha şimdiden maddi manevi hazırlıklara başlamalısınız. Sizlere Hac süresi boyunca sabrı tavsiye ediyorum. Sizin, hacı adaylarımıza karşı göstereceğiniz sabrınız ve samimiyetiniz en büyük azığınız olacaktır. Allah Rasülü hiç bir ibadetinde hac ibadeti kadar Allahtan kolaylık dilememiştir. Bir tek hac ibadeti için kolaylık dilemiştir. Hac meşakkatli bir ibadettir Hac eşittir sabırdır. Saberdememezsseniz haccın bütün güzelliklerini kaybedersiniz.” dedi.

Bilecik İl ve İlçe Müftülükleri tarafından hacı adaylarına yönelik verilecek eğitim seminerleri 15-23 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 525 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.