Hacı adayları dualarla uğurlandı

Hacı adayları dualarla uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığının 2023 Yılı Hac Organizasyonunda, hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek hacı adayları dualarla uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığının 2023 Yılı Hac Organizasyonunda, hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek hacı adayları dualarla uğurlandı.

haci-adaylari-dualarla-ugurlandu1.jpg

Cumhuriyet meydanında gerçekleşen uğurlama törenine, Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, İl Müftüsü Ali Erhun, din görevlileri ile beraber hacı adayları ve aileleri katıldı.

haci-adaylari-dualarla-ugurlandu2.jpg

Ertuğrulgazi Camii İmam Hatibi Murat Geçvan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Bilecik Müftüsü Ali Erhun tarafından konuşma yapıldı. Müftü Ali Erhun, Hac ibadetinin bereketli ve kutsal bir yolculuk olduğunu ifade ederek, "Bizim elçilerimizsiniz. Milletimiz adına kutsal beldelere sizleri gönderiyoruz. Milletimiz için devletimiz için ve gelecek nesillerimiz için dua etmenizi istiyoruz. Gittiğiniz yolculuk çok kutsal ve çok bereketli bir yolculuk. Muhterem kardeşlerim. Hac meşakkatlidir. Hac zor bir ibadettir. Allah sabrını ve kolaylığını versin inşallah. Rabbim salimen gidip salimen dönmeyi sizlere nasip etsin” dedi.

haci-adaylari-dualarla-ugurlandu3.jpg

Vali Dr. Kemal Kızılkaya ise geçtiğimiz yıl kendisinin de Hac ibadetini yerine getirdiğini anımsatarak, "Sizler seçilmiş insanlarsınız. Hacca gitmek parayla ya da başka bir şeyle olmuyor. Bu sadece bir nasip meselesi. Bir çağrı meselesi. Sizlere bu konuda sorumluk düşüyor. Gidemeyen herkes için dua etme sorumluluğunuz vardır. Milletimiz için devletimiz için ve ümmeti Muhammed için dualarınızı ihmal etmeyiniz. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Hacı adayları İl Müftüsü Erhun’un dua yaptırmasının ardından uğurlandı.

haci-adaylari-dualarla-ugurlandu4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 809 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.