HAFIZLIK KERVANINA YENİ ÖĞRENCİLER EKLENİYOR

HAFIZLIK KERVANINA YENİ ÖĞRENCİLER EKLENİYOR

Bozüyük’te Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu ve Bozüyük Müftülüğü işbirliği ile yapılan ortak çalışmayla Bilecik ilinin hafızlık kervanına her sene yeni öğrenciler dahil ediliyor.

Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Murat Gümüş, hafızlık kervanına her sene yeni öğrencileri dahil etmekten gurur duyduklarını belirterek yürütülen bu çalışmanın bereketlenerek her geçen yıl devam edeceğine dair inancının tam olduğunu söyledi.

1-137.jpg

Okul Müdürü Murat Gümüş, hafızlık eğitiminin aşamalarıyla ilgili bilgi verdi. Gümüş açıklamasında, ”Bozüyük Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulunda Hafızlık Eğitimi hazırlık dönemi, ezber dönemi ve pekiştirme dönemi olmak üzere üç aşamadan oluşmaktadır. Hafızlık hazırlık dönemi ve pekiştirme dönemi okul ile birlikte, ezber dönemi ise kayıt dondurarak Kur’an Kursu’nda yapılmaktadır. Her bir dönem için bir yıllık süre gereklidir. 

Okulumuzda 2015/2016 Eğitim-Öğretim yılında hafızlık hazırlık sınıfı öğrencisi olan 11 kız öğrencimiz ve erkek öğrencimiz hafızlık hazırlık eğitimini tamamladı ve bir yıl kayıt dondurarak 11 kız öğrencilerimiz Kumral Abdal yatılı Kız Kur’an Kursu ve 22 erkek öğrencimiz Bozüyük Soğukpınar Erkek Yatılı Kur’an Kursu’nda hafızlığın ezber dönemine başladı. Şu an hazırlık sınıfında olan öğrencilerimizin 2017 yılı Eylül ayında hafızlığın ezber aşamasını tamamlamaları planlanmaktadır. Ezber dönemini bitiren öğrenciler hafızlığın pekiştirme dönemini okulumuzda Kuran-ı Kerim dersinde yapacaklardır. 2016/2017 eğitim- öğretim yılında ise bir kız ve bir erkek olmak üzere 2 hafızlık sınıfı açılacaktır. Mayıs ayında Bozüyük Müftülüğü tarafından yapılacak sınava katılacak olan öğrencilerden sınavı kazananlar bir yıl süreyle kayıt dondurarak hafızlığın ezber aşamasına geçeceklerdir. Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu ve Bozüyük Müftülüğü işbirliği ile yapılan bu kutlu çalışmayla Bilecik ilimizin hafızlık kervanına her sene yeni öğrencilerimizi dahil ediyor olmaktan gurur duyuyoruz.Yürütülen bu çalışmanın bereketlenerek her geçen yıl devam edeceğine dair inancım tamdır. Bu değerli Kur’an yolculuğunda pek kıymetli çalışmalarından ve rehberliğinden dolayı okulumuz idaresine, bu çalışmaya ilmini ve yüreğini veren kıymetli hocalarımıza teşekkür ederiz. Hafızlığın farz-ı kifaye olması bilinci ve sorumluluğu ile başlatılan samimi çalışmanın diğer illerimize ve okullarımıza örnek olması temennisiyle başarılar diliyoruz” dedi.

2-129.jpg

 

Kaynak:İsmet CEP

Bu haber toplam 4084 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum