‘HAKAN ŞÜKÜR'LE ARANIZ NASIL?'

‘HAKAN ŞÜKÜR'LE ARANIZ NASIL?'

Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik dava ve soruşturmalarda haklarında yakalama kararı olan Hakan Şükür’ün Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün broşürlerinde yer alması ve bunların yaklaşık bir ay önce dağıtıldığı iddiası halk arasında büyük tepki topladı. Konu hakkında gazetemize gelen esnaflar ve vatandaşlar “Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün Hakan Şükürle arası nasıl?” diye sordular.

hakan-sukurle-araniz-nasil2.jpg

Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıllarda “Dumansız Hava Sahası” kapsamında sigarayla mücadele kampanyası başlatılmıştı. Bu bağlamda Sağlık Bakanlığı ülkenin tanınmış simalarını konuşturarak afiş, broşür, slaytlar hazırlatmış ve halka duyurusunu yapmıştı. Bu afiş ve broşürlerde şimdi FETÖ’den aranan Hakan Şükür’ün de resimleri de yer alıyor.

Zamanında bu kampanya ile ilgili çalışmaları yapan Bilecik Halk Sağlığı Müdürlüğü Hakan Şükür’ün resminin yer aldığı afiş ve broşürleri geçtiğimiz ay dağıtması tepki topladı. FETÖ terör örgütüne yönelik dava ve soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı çıkartılan ve yurt dışına kaçtığı belirlenen Hakan Şükür’ün resimlerinin yer aldığı broşür Bilecik Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından dağıtıldığı, daha sonra da gelen tepkiler üzerine toplatılmaya çalışıldığı öğrenildi.

BİLECİK HALK SAĞLIĞI MÜDÜRÜ ÖMER BALCI; ‘İDDİALAR DOĞRUDUR’

Vatandaşların gazetemize yaptığı şikayet üzerine konu hakkında Bilecik Halk Sağlığı İl Müdürü Ömer Balcı’nın bilgisine başvurduk. Müdür Balcı iddiaları doğrularken, broşürlerin vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine aynı gün toplatıldığını ve depodaki bahsi geçen broşürleri imha edildiğini söyledi.

Müdür Balcı, bahse konu broşürlerin 2012 yılında Bakanlık tarafından kendilerine gönderildiğini ve bu broşürlerin personel hatasından kaynaklı olarak yenileriyle karıştırıldığını söyledi.

VATANDAŞ MÜDÜRLÜKTEN DAHA DUYARLI

FETÖ terör örgütü listesinde hakkında yakalama kararı çıkartılan bir ismin Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün broşüründe yer almasına vatandaş daha duyarlı davranarak tepkisini gösterirken, aynı duyarlılığı İl Müdürlüğü’nün göstermemesi dikkat çekti.

Şimdi bu kampanya kapsamında Önceki yıllardan depoda kalıpta şimdi dağıtımını yapanlar Türkiye gündemlerinden haberdar değiller mi? Zamanında bu kampanyaya yeterli destek verilmedi mi de bu broşürler 5 yıldır İl Müdürlüğü deposunda bekletiliyor? Müdür Beyin haberi olmadan personelleri böyle bir dağıtımı kendi bildikleri gibi yapıyorsa, müdür bey kurumdan bi haber mi? Yoksa il müdürü kurum içerisinde sormaya gerek duyulmayan, fazladan bir eleman olarak mı görülüyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Ben FETÖ ile mücadelede yalnız kaldım” dediğinde, ne kadar haklı olduğu bu olaydan da anlaşılmıyor mu?

 

Kaynak:Mehmet ERDAL

Bu haber toplam 5828 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum