HALEP'E İLK TIR YOLA ÇIKTI!

HALEP'E İLK TIR YOLA ÇIKTI!

İHH tarafından başlatılan 'Halep'e Yol Açın' kampanyası kapsamında toplanan bir tır dolusu yardım, Halep'e ulaştırılmak üzere dualarla gönderildi. Kayı Boyu Camii önünden yola çıkan yardım tırında un, kuru bakliyat, çocuk bezi, battaniye gibi malzemeler yer aldı. 

İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından başlatılan 'Halep'e Yol Açın' yardım kampanyası Bilecikliler'den büyük destek gördü. Halep'e yardım için adeta birbiri ile yarışan Bilecikliler kısa zamanda 5 tırlık yardım hazırladı.

AK Parti İl Başkanlığı'nın da büyük destek verdiği yardımlardan hazırlanan ilk tır, Kayı Boyu Camii önünde düzenlenen törenle dualar eşliğinde yola çıktı.

1-239.jpg 

İHH Bilecik Şube Başkanı Şemsettin Yıldırım, Halep'e yol açmak için elini taşın altına koymaktan çekinmeyen tüm Bileciklilere teşekkür ederek, yardım kampanyasının beklenenin üzerinde destek gördüğünü belirtti. Şemsettin Yıldırım,"Bir tır için çıktığımız yardım kampanyasında şu anda 5 tırlık malzememiz hazır. Belirli aralıklarla tırlarımızı göndereceğiz inşallah" dedi. 

Şemsettin Yıldırım, yardım kampanyasıyla ilgili yaptığı açıklamada, yardımların Halep'e ulaştırılarak sistematik şekilde dağıtılacağından kimsenin şüphe etmemesini isteyerek şöyle konuştu:

"Yaklaşık 20 gün önce 'Halep'e Yol Açın' adı altında bir yardım kampanyası başlattık. Bu kampanya ile Türkiye ve dünya kamuoyunda çok ciddi bir bilinç oluşturuldu. Tüm milletimiz bu noktada duyarlılık gösterdi. İlimizde de hem STK'larımızdan hem de vatandaşlarımızdan çok büyük destek aldık. Kampanya dahilinde yaklaşık 2-3 gün önce Türkiye'nin 81 ilinden konvoylar halinde binlerce insan Halep'e yakın olan sınır kapısı Cilvegözü'ne kadar gittik. 1500 civarında tırla yardımlarımız ulaştı. 

Devletimiz masaya yumruğunu vurdu bizimde arabuluculuğumuz sayesinde inşallah bugün 20 bine yakın Halepli kardeşimiz Halep'in yakınında bulunan İdlib bölgesine gelecekler. İdlib'te birçok STK'mız var ve hepsi çok güzel çalışıyorlar. Şu anda çadırlar kuruluyor. Bizde buradan 12-13 kişi gitmiştik ve bazı arkadaşlarımız orada kaldılar. Biraz önce aradılar ve 20 bine yakın Halepli kardeşimizin intikal ettirileceğini söylediler. Devletimiz ile milletimiz el ele verince böyle güzel sonuçlar çıktı ve Halep'e yol açıldı. 

2-225.jpg

Bu yardımların hepsi Allah'ın izni ile yerlerine ulaşacak ve sizlerin bizlere verdiği güveni sonuna kadar yerine getireceğiz inşallah. Yardımlarımız bizim sınır kapısındaki lojistik merkezimize gidecek. Yardımlarımız sistematik şekilde dağıtılacak. İnşallah birlik ve beraberliğimiz böyle devam edecek.

Bilecik'te bir tır için yola çıkmıştık ama çok şükür şu anda depolarımız taşıyor. Yaklaşık şu an için 4-5 tırlık malzememiz var ama hepsini birden çıkartmıyoruz çünkü bu tırların bir nakliye ücreti var. Bu ücretleri hayır sever arkadaşlarımızdan karşılıyoruz. Aralıklarla tırlarımız çıkacak, Halep'e ilk tırımız bugün yola çıkıyor ve yerine ulaşacak inşallah. Bu tırımızda un, kuru bakliyat, çocuk bezi, çocuk maması ağırlıklı malzemeler var. Battaniye ve kazak gibi barınma ihtiyaçlarımızda mevcut" ifadelerini kullandı.   

Törene AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım, Gençlik Kolları Başkanı Servet Yılmaz ve vatandaşlar da katıldı. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2141 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum