HALK SAĞLIĞINDAN SAĞLIKSIZ HABERLER

HALK SAĞLIĞINDAN SAĞLIKSIZ HABERLER

Gezici zihniyete destek veren kişilerin halen daha idarecilik yapması üst yönetimlerinde bu duruma rıza göstermesi kamuoyunda şaşkınlıkla takip ediliyor. İlçe Devlet Hastanesi Başhekimliği görevini yürüten bir bayan Facebook hesabından gezi olaylarını desteklemesi, hükümet aleyhinde paylaşımlarda bulunması şaşkınlık meydana getirdi. Devletin gezi olaylarını ‘Türkiye’nin gelişimini durdurmaya yönelik bir hareket” olarak görmesine rağmen, bir hastane idarecisinin konuyu farklı pencereden görmesi, hükümet aleyhine paylaşımlarda bulunması, ‘Erdoğan tam faşizme geçiyor… “Hitler” yasası teklif’ söylemlerini desteklemesi kamuoyu tarafından doğru bulunmadı. Gelen tepkiler üzerine ve yaşanan süreçte bu paylaşımların silindiği görüldü.

Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’nde geçtiğimiz haftalarda FETÖ/PYD Terör örgütü kapsamında, kırmızı bültenle aran Hakan Şükür’ün yıllar önce kullanılan “Dumansız Hava Sahası” ile ilgili broşürlerini yeni gibi dağıtılmasına kamuoyu büyük tepki göstermişti. Gazetemizi arayan esnaflar, “bizim gördüklerimizi Halk Sağlığı İl Müdürlüğü görmüyor mu?” demişti. İl Müdürü Ömer Balcı konu hakkında “broşürler toplatılıp, imha edildi” demiş olmasına rağmen broşürler yine dağılmaya devam etmişti. Bu durumu haber yaptığımız gün gazetemize Halk Sağlığı’ndan denetime gelinmiş ve yine broşürler bırakılmıştı. Kamuoyu bu durum karşısında “Müdürü takan yok” yorumunda bulunmuştu.

Yine Halk Sağlığı İl Müdürü Ömer Balcı tarafından 17-25 Aralık sonrası, Ufuk Sağlık Senli olduğu bilinen bir memuru FETÖ’nun dershane ve yurt denetimlerinde görevlendirmesi kamuoyunda şaşkınlık meydana getirmişti.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Facebook hesabında, darbecilere asker diyen ve darbeye de çakma diyerek dalga geçenlere karşı işlem yapılmadığı iddia edilmişti. Bu yazıda daha sonra Facebook'tan silindi. Müdür Balcı’ya konunun aktarılmasına rağmen, suskun kalınması manidar olarak karşılanmakla birlikte, darbecileri destekleyenler korunuyor mu, yoksa ihmal mi sorusu akıllara geliyor.

halk-sagligindan-sagliklsiz-haberler1.jpg

 

Bu haber toplam 5299 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum