MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

HALKIN SESİNE KULAK VEREN KAZANIYOR

HALKIN SESİNE KULAK VEREN KAZANIYOR

Yaklaşan genel seçimlerde Bahattin Şeker’in MHP’den aday olacağı haberi Bilecik’teki siyasi dengeleri değiştirdi. Bu haber öncesinde Bilecik’ten AK Parti ve CHP’den birer milletvekili çıkacağı yönündeki tahminler değişti. Şimdi üç partiden ikisi Ankara’ya gider düşüncesi hakim ama üçün biri kime kalır onu zaman gösterecek.

Peki Şeker’in dengeleri değiştirmesindeki faktör ne?

Bahattin Şeker ilk defa milletvekili adayı olduğunda tercihli sistem vardı ve Şeker 2. sıradan tercihten kazanarak milletvekili oldu. İkinci döneminde ise neredeyse rakiplerinin aldığı oyu ikiye katlıyordu. Az bir oy daha alsaydı DYP o dönem Bilecik’ten 2 milletvekili çıkaracaktı.

Şimdi ortada DYP kalmamış. Şeker yaklaşık 15 seneden bu yana siyasetin içinde gözükmüyor ve bugün MHP’den milletvekili adayı olması Bilecik’teki siyasi dengeleri değiştiriyor.

Görüyoruz ki DYP’nin en ihtişamlı dönemlerinde bile Şeker partisinin kayığına binmemiş. Kendi ismiyle değer oluşturmuş. Bugün ortada DYP kalmamış ama Şeker yine ayakta. Nereye meyl etse Bilecik’teki siyasi dengeler değişiyor.

Mevcut milletvekillerimiz yaklaşık 8 senedir görevlerini yürütüyorlar. Bu zaman zarfında her iki milletvekili de kendi isimlerine bir marka değeri oluşturabildiler mi? Milletvekillerimiz bir empati yapsa kendileri aynı başarıyı gösterebilirler mi? Bunu zaman gösterecek. Tüzün belki CHP meclise giremediği dönemde ben Bilecik’te belediye başkanlığını kazandım diyebilir.

Bugün şu daha iyi anlaşılıyor ki teşkilatlarına önem veren, halkın sesine önem veren, basının yazdığını dikkate alan, partileri yok olsa da isimleri yok olmuyor. Halkın sesine kulak asmayan, teşkilatlarının sesine kulak asmayan, basının yazdıklarına kayıtsız kalan genel merkezin rüzgarıyla gelip, genel merkezin rüzgarıyla kayboluyor.

Bu yazı toplam 1189 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR