HALTERCİLERİMİZ İTALYA'DA

HALTERCİLERİMİZ İTALYA'DA

Bilecik Halter Takımı Sporcusu ve Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal’ın torunu, Osmaneli Haber Gazetesi Sahibi Mehmet Erdal'ın oğlu ve Yazı İşleri Müdürümüz Mücahid Erdal'ın yeğeni Bahadır Erdal, U15 Milli Takımı ile birlikte İtalya'ya uçtu. İtalya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonasında ay yıldızlı bayrağımızı temsil edecek olan Bahadır Erdal, Bilecik Halter Antrenörü Caner Özteke’nin de Milli Takım Antrenörü olarak yer aldığı şampiyonada bayrağımızı dalgalandırmak için ter dökecek. Erdal böylellikle Halter branşaındaki ilk ve tek milli sporcumuz olacak. 

haltercilerimiz-italyada2.jpg

Bilecik Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Bahadır Erdal, 4 yıldır verdiği mücadelenin sonucunda Milli Takıma seçilerek büyük bir başarıya imza attı. Antrenörü Caner Özteke eşliğinde Türkiye’de Bilecik’in adını duyuran ikili, şimdi de Avrupa Şampiyonasında ringe çıkmaya hazırlanıyor. İki aydır Bursa Sporcu Eğitim Merkezi’nde Milli Takım’la şampiyonaya hazırlanan ikili Halter Federasyonu Başkanı Taner Taşpınar’ın da katıldığı kafileyle birlikte geçtiğimiz Cuma günü yarışmanın yapılacağı İtalya’nın Milano kentine uçtular. Pazar günü başlayacak Avrupa Şampiyonası, 30 Temmuz’da sona erecek.

8 kişiden oluşan U15 erkek Halter takımı Bursa’da 2 ay boyunca kamp yaptı. Milli Takım Antrenörleri Caner Özteke, İbrahim İbişoğlu ve Burak Eroğlu eşliğinde şampiyonaya hazırlanan ekibimiz, “Gayret bizden, takdir Allahtan” diyerek yola çıktı. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için gece gündüz çalıştıklarını belirten Bilecik Halter Milli Takım Antrenörü Caner Özteke; “Bilecik’ten ilk defa milli takım düzeyinde bir sporcu yetişti. Bahadır’da elindeki fırsatları iyi değerlendirdi. Federasyonun yakından takip ettiği sporcular arasında yer alan Bahadır’ın Halter Federasyonumuzda ülkemizi Avrupa’da temsil etmesini için kampa çağırdı. 16 sporcunun davet edildiği kampta 8 sporcu seçilerek şampiyonaya gitmeye hak kazandık. Bahadır 23 Temmuz Pazartesi günü Saat 12.00’de piste yarışması başlayacak. Youtube sitesinden ewfde yazılarak yarışması canlı olarak izlenebilir” dedi.

haltercilerimiz-italyada3.jpg

Milli Takım Antrenörü İbrahim İbişoğlu’da, “Halter’de iyi bir noktaya geldik. Ülkemize en fazla madalya getiren spor dalıyız. Bu başarılarımız artarak devam edecektir. Caner Hocamızı da tebrik ederim. Kısa bir sürede Bilecik’ten milli takım düzeyinde iyi bir sporcu yetiştirmiş. İnşaallah Avrupa Şampiyonasınada Bahadır’la iyi bir derece yakalarız” dedi. Milli Takım Antrenörü Burak Eroğlu’da, “Türkiye Şampiyonalarında ki başarılı sporcularımızı seçerek Avrupa ve Dünya şampiyonalarında ülkemizi temsil görevi veriliyor. İyi bir takımımız var. Bir çok Avrupa’da derece yaparak ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi.

Ay Yıldızlı formanın sorumluluğunun büyük bir onur olduğunu belirten Bilecikli sporcu Bahadır Erdal’da, “Emeğimin karşılığı federasyonumuz teslim etti. Allah’a şükürler olsun ki, ülkem adına Avrupa’da piste çıkacağım. Katıldığım en büyük turnuva bu olacak. Beni yetiştiren başta Antrenörüm Caner hocama ve kampta bizleri şampiyonaya hazırlayan İbrahim ve Burak hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Bu noktaya gelmemde desteklerini esirgemeyen eski başkanımız ve şimdi milletvekilimiz Selim Yağcı ve Belediye Başkanımız Nihat Can olmak üzere, kulüp başkanımız Emin Yağcı’ya ve Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Arslan Yıldız’a desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Bilecik’i ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım” dedi.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2467 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum