HALTERCİLERİMİZ TARİH YAZDI

HALTERCİLERİMİZ TARİH YAZDI

U15-U17 Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası’nda Türkiye madalya rekoruna imza attı. İtalya’nın Milano şehrinde organize edilen şampiyonada, aralarında Bilecik'ten başarılı halterci Bahadır Erdal'ın da bulunduğu milli halterciler 11 altın, 22 gümüş ve 18 bronz olmak üzere toplam 51 madalya ile Türk halter tarihinin en çok madalya kazanan kafilesi oldu.

Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, Milli Halterci Bahadır Erdal ve Antrenörü Caner Özteke'yi makamında kabul etti.  

haltercilerimiz-tarih-yazdi2.jpg

BİLECİK GURUR DUYDU

Genç haltercilerin tarih yazdığı bu şampiyonada Bilecik'te gururlandı. U15 Milli Takımı'nda yer alan Bilecikli Halterci Bahadır Erdal Avrupa üçüncülüğünü ilimize getirdi. Erdal, kendi sikletinde silkme, koparma ve genel toplamda üçüncü olarak üç bronz madalya kazandı. 

BAYRAĞIMIZ GÖNDERDEN İNMEDİ

Şampiyonaya 22 ülkeden 331 sporcu katıldı. Milli takımımız 16 erkek, 16 bayan olmak üzere toplam 32 sporcuyla mücadele etti. Müsabakalar sonrasında ülke sıralamasında U17 bayan takımımız 558 puanla birinci, U17 erkek takımımız 343 puanla üçüncü, U15 bayan takımımız 554 puanla birinci, U15 erkek takımımız 550 puanla ikinci oldu. 

haltercilerimiz-tarih-yazdi3.jpg

SPORCULAR YURDA DÖNDÜ

Diğer yandan, başarılı sporcular hafta başında yurda döndü. Milli Haltercilerimizi aileleri hava alanında karşılandı. Başarılı halterci mutluluğunu ailesiyle paylaşırken antrenörüne ve kendisine destek verenlere teşekkür etti. 

Bilecik'e gelmesinin ardından gazetemize açıklamalarda bulunan Milli Halterci, ilk kez çıktığı Avrupa sahnesinin bambaşka bir duygu olduğunu ifade etti. Başarılı sporcu,"Ecdad diyarı Bileciğimizi ve şanlı bayrağımızı temsil etmenin gururunu yaşadım. Allah'ın izni ile ülkeme ve ilimize Avrupa'dan madalya getirmenin mutluluğunu tattım. Rabbim izin verirse bundan sonraki turnuvalarda bayrağımızı gönderin en üstüne çektirmek ve İstiklal Marşımızı dünyaya dinletmek istiyorum" dedi. 

ANTRENÖR ÖZTEKE'DEN TEŞEKKÜR

Başarılı sporcunun antrenörü Caner Özteke ise Bahadır'ın yakaladığı ivmenin gelecek için oldukça umut verici olduğunu söyledi. Antrenör Özteke,"Geçlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze, kulübümüze ve bizlerden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 5804 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum