HALTERDEN BÜYÜK BAŞARI

HALTERDEN BÜYÜK BAŞARI

Haltercilerimiz Türkiye şampiyonasından zaferle döndüler. Amasya’da ki turnuvaya 8 sporcu ile katılan Bilecik, 5 madalya geri dönmeyi başardı.

halterden-buyuk-basari1.jpg
Türkiye Halter Federasyonu 2018 Faaliyet programında yer alan Okullar Arası Gençler Halter Şampiyonası Amasya’da sona erdi. Hamit Kaplan Spor Salonunda Türkiye’nin her bölgesinden 157 bayan, 332 erkek olmak üzere toplam 489 sporcunun katılımı ile gerçekleşen şampiyona 4 gün sürdü. Bilecik’ten de 5 bayan ve 3 erkek sporcumuz müsabakalarda boy gösterdi.

halterden-buyuk-basari5.jpg
Halter Federasyonu Genel sekreteri Levent Parlar, Teknik Kurul Başkanı Orhan Boltürk, Merkez Hakem Komitesi Başkanı Ayhan Bayhan’ın katılımı ile gerçekleşti.
Bilecik’ten katılan sporcularımızdan bayanlarda Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ecem Tırpancı 58kg kategorisinde toplamda 130kg. kardırışı ile Türkiye 3.sü, Bilecik Haymeana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Esra Kevser Gürol 63kg. kategorisinde toplamda 126kg kaldırışı ile Türkiye 3.sü, yine Bilecik’li bayan sporcularımızdan Selçuklu Öztekinler Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Edanur Kovucu 53kg. kategorisinde toplamda 130kg. ile Türkiye 3’sü oldular. Erkeklerde 56kg. kategorisinde Bilecik Şeyh Edebali Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bahadır Erdal toplamda 185kg. ile Türkiye 3.’sü ve yine Şeyh Edebali Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Utku Açıkgöz toplamda 224kg. kaldırışı ile Türkiye 3.’sü oldu.

halterden-buyuk-basari2.jpg
Şampiyona sonrası gazetemize açıklamalarda bulunan Bilecik Halter Antrenörü Caner Özteke, “Bu turnuva Türkiye’de Bilecik’in de var olduğunu kanıtladığımız, Türkiye’ye damga vuracak sporcularımızın yetiştiğinin belgesi olmuştur” dedi. Gerek Türkiye’de, gerekse Avrupa’da Bilecik’li sporcuların halterde büyük başarılar elde etmenin ilk meyvelerini toplamaya başladıklarının altını çizen Antrenör Özteke, “Bize verilen destekleri boşa çıkartmıyoruz. Bilecik’li gençlerimizle turnuvalara katılıp başarılarımızı arttırmaya çalışıyoruz” dedi, Özteke son olarak, “Bu vesile ile bizlere her zaman destek olan Belediye Başkanımız Selim Yağcı’ya çok teşekkür ederim. Yine belediyemiz spor kulübü başkanı Emin Yağcı’nın tarafımıza gösterdiği ilgi ve alakadan ötürü şükranlarımızı sunarım. Ayrıca bizi her zaman motive eden ve gücümüze güç katan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Aslan Yıldız’a teşekkürlerimi bildirmek isterim” dedi.

halterden-buyuk-basari4.jpg

halterden-buyuk-basari3.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 7691 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum