ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Hani “Her şey güzel olacak”tı!

Hani “Her şey güzel olacak”tı!

Mayıs ayı bol yağmurlu geçti, Haziran’a girdik devam ediyor. Yağmur çok sert ve hızlı yağıyor, üç saatte yağması beklenen yağış 15 dakikada baskın halde yağarak afata sebep oluyor. Mağdur olan vatandaşımız belediyeyi hedef alıyor.

Şikâyetler üzerine Belediye Başkan Yardımcısı Gürkan Akyurt, açıklamasında suçluyu buldu, “Dere yatağı bölgesinde yapılaşma olmasına…” bağladı. Doğruluk payı var mı? Var.

Geçtiğimiz Çarşamba günü akşama yakın saatlerde aniden bastıran sağanak yağmur azaldığında Tugay önünden arabamla zor geçtim. Ben şimdiye kadar askeriyenin birinci nizamiyesinin önünde bu kadar su biriktiğini görmedim. Askeriye sınırı 1960 ihtilalinden sonra kuruldu yani 60 yıl geçti; dere yatağı değil, ayrıca alt yapıyı yaptık diye övünen bir belediye var. Yine kapalı pazarın önünde ufak bir yağmurda su birikimi yaşanıyor. Halbuki su birikintisini önlemek için aylarca süren çalışma da yapıldı. Geciktiği için ben birkaç defa yazmıştım. Yine de vatandaş paçaları sıvamadan pazardan çıkamıyor. Kapalı pazarın önü deniz gibi oluyor da, içi çok mu iyi, çatı her yerinden aşırı derecede su akıtıyor. Vatandaş “Yeni bir şey yapmıyorsunuz bari yapılanı tamir etseniz” demekten kendini alamıyor.

Yine gazete ve internet sitemizde “ Vatandaş isyan bayrağını çekti, Dere yatağında değil ama…” başlığıyla verdiğimiz haberde vatandaş bir yıldan bu tarafa Belediyenin hatalı çalışmasından dolayı en ufak bir yağışta evlerinin alt katını su bastığını, 20 hanenin her yağışta bu zulmü yaşadığını belirtiyor. Şikayetçi vatandaşlarımızın evleri dere yatağında olmadığı gibi tam aksine tepe noktasında. Buna rağmen belediye nasıl bir çalışma yaptı da vatandaşın su baskını yaşamasına sebep oldu anlamak mümkün değil.

İşin en üzücü tarafı ise vatandaşın bir yıldır yaşadığı sıkıntıyı belediyenin bilmesine rağmen tedbir almayışı, verilen dilekçelere cevap vermeyişi, telefonları bile açmaması.

Seçimler sonrasında “Her şey güzel olacak” demişlerdi. Vatandaşın sesini duymama politikası izlerseniz, herkesi kendi rahatlığınızda görürsünüz, onun için “ Her şey daha güzel olacak” der ve ona inanırsınız, ama unutmayın 5 yıl dolmasına az kaldı.

13 Aralık 2022 tarihinde yani bundan 6 ay evvel “CADDE VE SOKAKLAR BAKIMA MUHTAÇ” yazımda, OEDAŞ’ın elektrik kablolarını yer altına aldığını, bozulan yolların yapılmadığından bahsetmiştim. OEDAŞ’ın çalışmaları 1 yıl oldu, yani benim yazımdan evvel vatandaş 6 ay çukur yolların kahrını çekti; halen de çekiyor böylece 1 yıldır belediyeden çalışmayla ilgili tık yok. Benim yazım üzerine, Belediye Başkana Vekili Melek Hanım telefonda gecikmenin sebeplerini anlatarak şikâyetlerin giderileceğini söylemişti.

Her şey hiç de güzel değil.

Bu yazı toplam 1939 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR