HASTA VE ENGELLİ VATANDAŞI 2 SAAT BEKLETTİLER İDDAASI

HASTA VE ENGELLİ VATANDAŞI 2 SAAT BEKLETTİLER İDDAASI

Eski İl Genel Meclisi Üyesi Nail Dağlı: "Yüzde 90 engelli ve hasta olan 82 yaşındaki kayınpederim tapu işlemleri sırasında keyfi uygulamalarla mağdur edildik"

Bilecik’in Bozüyük ilçesinin eski İl Genel Meclis üyesi Nail Dağlı, tapu devri için başvurdukları İlçe Tapu Müdürlüğünce işlemlerin gerçekleştirilmesi sırasında mağduriyet yaşadıklarını, istenilen her belgeyi hazırlamalarına rağmen yüzde 90 engelli ve hasta olan 82 yaşındaki kayınpederini keyfi uygulamalarla yaklaşık 2 saat boyunca araç içerisinde beklettiklerini iddia etti. 

hasta-ve-engelli-vatandasi-saatlerce-beklettiler-iddaasi-2.jpg
Dağlı, yaptığı açıklamada, yüzde 90 engelli olan kayınpederinin evinin satışı sırasında yaşadıkları mağduriyetin kendilerini çileden çıkardığını söyledi. Böyle bir dönemde devletin ilgili kurumlarından engelli, yaşlı ve hasta bireyler için her ortamda öncelik tanınması istendiğini anlatan Nail Dağlı, "Bırakın bu önceliği bunun yanında keyfi uygulamalara maruz bırakıldık. Çarşamba günü saat 10.00 sıralarında İlçe Tapu Müdürlüğüne gelerek kayınpederim Ömer Yavaş adına tapu devri işlemleri için randevumuzu aldık. Ön başvuru bölümüne alıcı ile birlikte istenilen evrakları teslim ettik. Daha sonra akşamüstü şahsıma telefon edilerek işlemlerimizin hazır olduğunu ve hastamızı hükümet binasının arka bölümünde kameraların görebileceği bir alana getirmemiz gerektiğini söylediler. Biz de hastamızı güç koşullarda araca bindirerek söylenilen park alanına getirdik” diyerek olayı şöyle anlattı:
“Görevliler geldi ve bir tanesi ağzında sigarayla gayet lakayt bir şekilde kayınpederime bazı sorular sordu. Kayınpederim sorulan her soruya yerinde ve doğru cevaplar vermesine rağmen tapu devri için yeterli olmadığını belirterek bizden sağlık raporu istediler. Raporu alıp geldiğinizde 15 dakika içerisinde işlemlerinizi hallederiz, dediler. Biz de tamam diyerek hemen ertesi gün Perşembe günü sabahı Yeşilkent Devlet Hastanesinden randevu alarak psikiyatri ve nöroloji bölümlerinden istenilen akıl sağlığı ile ilgili raporu aldık. Raporumuzu alıp getirdikten sonra kendilerine teslim ettik ve 15 dakika içerisinde işlemleri tamamlayarak gereğini yapacaklarını söylediler. Biz de hastamızın yüzde 90 engelli oluşu ve yaşı itibariyle rahatsız olması nedeniyle fazla bekleyemediğini kendilerine ilettik. Ancak yaklaşık 2 saat geçmesine ve durumumuzu kendilerine izah etmemize rağmen bizi uzun süre bekleterek mağdur ettiler.”
Dağlı, “İlk olarak hastaya bulunduğu araca gelip bakacaklarını söylemelerine rağmen daha sonra hastanızı ayağımıza getireceksiniz, diyerek keyfi davranış sergilediler” ifadesini kullanarak sözlerine şöyle devam etti: 
“Sağlık raporunun yeterli olacağını belirtmelerine rağmen sonrasında şahit bulmamızı istediler. Hastamızın okuma yazma bilmesi ve imza atmak istemesine rağmen parmak bastırdılar. Yaptığımız tartışma ve görüşmelerin ardından biraz da mecbur kalarak öğlen tatiline çıkmadan önce hastamızı ayaklarına isteyerek işlemimizi yaptılar. Sonuç itibariyle devletimizin ilgili kurumlarının engelli, yaşlı ve hasta bireyler için her ortamda öncelik tanındığı günümüzde biz bu hakkımızdan faydalanamayarak mağdur edildik. Bize adeta zulmettiler. Ben şahsen bizim yaşadığımız bu mağduriyeti diğer vatandaşlarımızın da yaşamasını istemiyorum. Bu bağlamda bizi mağdur edenler hakkında gerekli hukuki işlemi başlatacağım. Biz mağdur olduk, başkaları da mağdur olmasın”
Konuyla ilgili görüşlerinizi sorduğumuz Tapu Müdürü Hayri Yalçın ise, kesinlikle keyfi bir uygulama olmadığını ve mevzuatlara uygun olarak hareket ettiklerini beyan etti.

hasta-ve-engelli-vatandasi-saatlerce-beklettiler-iddaasi-3-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2542 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum