'HASTANENİN TEMELİ MART AYINDA'

'HASTANENİN TEMELİ MART AYINDA'

Vali Süleyman Elban, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

Polisevi'nde düzenlenen kahvaltıda gazetecileri ağırlayan Vali Elban, basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak ilimizle ilgili birçok proje hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen ve Basın Halkla İlişkiler Müdürü Seviye Beyli'nin de hazır bulunduğu toplantıya, Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal ve Yazı İşleri Müdürümüz Mücahid Erdal, Osmaneli Haber Gazetesi Sahibi Mehmet Erdal ve Yazı İşleri Müdürü Mehmet Erdem, Yeni Bozüyük Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İsmet Cep, Yarın Gazetesi Sahibi Mehmet Özgür, Değişim Gazetesi Sahibi Mehmet Ergün ve basın çalışanları katıldı. 

Tüm gazetecilerin gününü kutlayarak programın açılışını yapan Vali Elban, ilimiz basınını yakından takip ettiğini ifade ederek,"Hep siz haber yapıyordunuz. Bu kez siz haber olacaksınız' diyerek esprili bir yaklaşımla basın mensuplarına çalışmalarında başarılar diledi.  

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal'ın sorusu üzerine yeni devlet hastanesi ihalesinin yapıldığını hatırlatan Vali Elban, yeni hastanenin temelinin Mart ayında atılacağını ifade etti. 

Ayrıca Vali Elban, Bozüyük'te de yapılması planlanan yeni hastanenin proje çalışmalarının devam ettiğini, projede tadilata gidildiğinden sürecin biraz uzadığını söyledi. 

yeni-hastanenin-temeli-ne-zaman-atilacak2.jpg

YENİŞEHİR YOLUNDA SORUN YOK

İlimizin uzun yıllar kanayan yarası olan Bilecik-Yenişehir yolu çalışmalarının da planlanan takvim çerçevesinde ilerlediğini dile getiren Vali Elban, çalışmaların sorunsuz devam ettiğini kaydetti. 

TANITIM VE TURİZM ÇALIŞMALARI HIZ KAZANACAK

Vali Süleyman Elban, ilimizin tanıtım ve turizm çalışmaları kapsamında birçok proje hazırlığı içerisinde olduklarını kaydederek, Bilecik'in turist sayısının artacağını ve ziyaretçilerin daha çok tercih ettiği noktalar arasında yer alacağını belirtti. Ülke genelinden birçok belediye ile görüşmelerin yapıldığını ve bu belediyelerin Bilecik'e turlar düzenleyeceğini aktaran Vali Elban,"Bilecik daha tanınır bir şehir olacak" dedi. 

'KAMU YERLEŞKELERİNİ BİR ARAYA TOPLAMAK İSTİYORUM'

Vali Elban, Bilecik için çok önemsediği bir başka projenin daha detaylarını anlatarak, 1. OSB ile Polisevi arasında kalan arazinin kamu yerleşkesi şekline dönüştürmek istediğini söyledi. Bahsi geçen alanda Valilik, emniyet, adliye ve karşı tarafta üniversitenin yer aldığı bir kampüsü hayal ettiğini dile getiren Elban,"Ben buradayken bu projeye başlamak istiyorum" ifadelerini kullandı. 

TRAFİĞİ RAHATLATMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İlimizdeki trafik karmaşasına ilişkin alınan kısmi tedbirlerin kademeli olarak devam edeceğini söyleyen Vali Elban, trafiği rahatlatma adına çalışmaların devam edeceğini aktardı. Trafikle ilgili yetkililerin takip ve incelemelerini sürdürdüğünü belirten Elban, şehir içinde trafiğe nefes aldıracak yeni uygulamaların yapılabileceğinin sinyalini verdi. 

yeni-hastanenin-temeli-ne-zaman-atilacak3.jpg

SÖĞÜT ŞENLİKLERİNDE DEVRİM GİBİ KARAR

İlimizin en önemli kültürel etkinliği olan Ertuğrulgazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri ile ilgili bir takım radikal kararlar aldıklarını ifade eden Vali Elban,"Şenliklerin siyasi bir arenaya çevrilmesine izin verilmeyecek. Protokol konuşmaları kutlama programından çıkartılacak. Şifalı pilav ile ilgili yeni düzenleme yapılacak. Şenlikleri süresince etkinliklere daha çok yer verilecek" ifadelerini kullandı. 

Sohbet ortamında sona eren program, Vali Elban'ın basın mensuplarına hediye takdimi ile sona erdi.  

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2718 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum