Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri Başladı

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri Başladı

Bilecik Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan ve 1-7 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleri başladı.

Bilecik Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan ve 1-7 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleri başladı.

hayat-boyu-ogrenme-haftasi-etkinlikleri-basladi2.jpg

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde gerçekleşen açılış programına, Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Reşat Avcı, Türk Kızılayı Bilecik Şube Başkanı Sevcan Uzun, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Mutlu Selen Haşit, kursiyerler ve diğer davetliler katıldı.

hayat-boyu-ogrenme-haftasi-etkinlikleri-basladi1.jpg

Program, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Reşat Avcı’nın açılış konuşması ile başladı. Reşat Avcı’nın konuşmasının ardından kürsüye Vali Dr. Kemal Kızılkaya geldi. Kemal Kızılkaya konuşmasında, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce verilen kursların önemine dikkat çekerek 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinde üstlendikleri önemli rolden bahsetti.

hayat-boyu-ogrenme-haftasi-etkinlikleri-basladi3.jpg

Vali Kızılkaya, konuşmasının devamında, şunları kaydetti:

“Öğrenme alanlarının değişerek çoğaldığı günümüzde, istihdamda ki gelişmeler yeni öğrenme yaklaşımlarını da beraberinde getirmiştir. Dünyamız baş döndürücü bir hızla değişmektedir. Bu nedene çağın ihtiyaç duyduğu alanlarda, iş gücü potansiyeli ancak ve ancak eğitim ile karşılanabilir. İnsan, hayatı boyunca öğrenmeye ve kendini geliştirmeye devam etmektedir.

Halk eğitim merkezleri sadece eğitim alanı değil, aynı zamanda sosyalleşme anlamında da önemli bir potansiyel oluşturmaktadır. Halk eğitim merkezlerinde aldıkları eğitimle vatandaşlarımız, bilgi ve becerilerini, yetkinliklerini geliştirme imkanı bulmaktadırlar. Bu eğitimler vatandaşlarımızın bireysel ve sosyal gelişimine katkı sağlamaktadır. Ayrıca son dönemde yürütülen eğitim faaliyetleri ve oluşturulan kurslar, önemli ve stratejik bir konuma gelmiştir. 6 Şubatta yaşanan asrın felaketinden etkilenen kardeşlerimiz için, Bilecik Halk eğitim merkezi, uyku tulumu, giysi, çocuk kıyafeti gibi pek çok önemli eşyayı hazırlayarak, deprem bölgelerine göndermiştir. Bu durumla birlikte ülkemizde yaşanacak bu tür acil durumlarda Halk Eğitim Merkezlerinin ne kadar işlevsel birer kurum haline geldiklerini görmüş olduk. Sizlerin el emeği göz nuru ile ortaya koyduğu ürünler hepimizi gururlandırıyor. Halk eğitim merkezlerimiz her ne kadar yediden yetmişe tüm vatandaşlarımıza açık olsa da, kadınlarımızın ilgisinin daha yoğun olduğunu memnuniyetle görüyoruz. Ülkemizde kadınların her alanda bu denli aktif olması için büyük çabalar harcayan başta Cumhurbaşkanımız Sayı Recep Tayyip Erdoğan’a ve eşi hanımefendi Emine Erdoğan’a desteklerinden ötürü şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu serginin hazırlanmasında emeği geçen tüm kursiyerlere, eğitimlerde görev alan öğretmen ve yöneticilere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hayat boyu öğrenme haftamızı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Vali Dr. Kemal Kızılkaya’nın konuşmasının ardından bir hafta sürecek etkinliklerin açılış kurdelası kesildi. Açılışın ardından Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerince hazırlanan el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği sergiyi gezerek öğretmenlerden ve kursiyerlerden bilgi aldı.

hayat-boyu-ogrenme-haftasi-etkinlikleri-basladi9.jpg

hayat-boyu-ogrenme-haftasi-etkinlikleri-basladi5.jpg

hayat-boyu-ogrenme-haftasi-etkinlikleri-basladi4-001.jpg

hayat-boyu-ogrenme-haftasi-etkinlikleri-basladi6.jpg

hayat-boyu-ogrenme-haftasi-etkinlikleri-basladi7.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 852 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.