MEHMET ERDAL

MEHMET ERDAL

HAYDİ GENÇLER SPORA...

HAYDİ GENÇLER SPORA...

Ülkemizin yeni sporcular keşfedip, dünyada adından bahsettirmek için Anadolu'da yeni sporcular keşfetme projesi doğru adımlarla ilerliyor. Bu sayede Bilecik, medyadan tanıdığı birçok spor dalı ile buluştu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün bünyesinde çocuklara ve gençlere yönelik bir çok spor branşında kurslar açılıyor.

Branş hocaları tarafından verilen bu eğitimler sayesinde ülkemize yeni sporcular kazandırmak en büyük hedef. Hedef diyorum, çünkü böyle bir azimle mücadele ettiklerini bizzat görüyor ve gayretli çalışmalarına şahit oluyorum.

Benim de 12 yaşında bir oğlum var. Geçtiğimiz Ekim ayında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün kurslarında Halter yapmaya başladı. İnanın o vakte kadar Bilecik'te halter olduğunu bile bilmiyordum. İlimizdeki Halter Antrenörü Caner Özteke hocamız sporu tanıtmak için gittikleri okul ziyaretinde oğlum Bahadır'ında aralarında bulunduğu bir grubu kursa davet ederek yeteneğini yakından görmek istemiş. Caner Hocanın Bahadır'ın Halter sporuna uygun olduğunu, bu spora yönelmesi gerektiğini anlatması üzerine Halterle tanışmış olduk.

Ocak ayının son haftasında Antalya'ya turnuvaya gittiler minik Halterciler. Katıldıkları ilk turnuvadan başarıyla döndüler. Caner hocanın talebeleri Bahadır Erdal iki ayrı kategoride Türkiye 1.'si ve Türkiye 2.'si, Mustafa Talha Çalışkan Türkiye 2.'liği ile döndü. Geçtiğimiz hafta da Karabük'te bir turnuvaya daha gittiler. Mustafa Talha Çalışkan yine Türkiye 2.'liği ile dönerken, Bahadır Erdal bu kez Koparmada Türkiye 3.'sü, silkmede Türkiye 4.'sü oldu.

Çalışma, azim, gayret, her gün aksatmadan antrenmanlarına devam etti minik halterciler. Arkadaşları sokakta gezerken, bu minikler antrenmandaydı. Kar yağdı, yağmur yağdı bu minikler hiç antrenmanlarını dahi aksatmadılar. Halter Hocası Caner hocanın bir gün bile şikayet ettiğini duymadım. Çocuklarla uğraşmanın zorluğunu tahmin edersiniz, fakat onlar hiç yılmadı. Bizim çocuklar daha işin başındalar, fakat bu imkanları değerlendirip, çocuklarımızın sporla tanışmasına vesile olmak gerek. Ben böyle bir adımı attım, memnunum, sizlere de tavsiye ederim.

Bizimkisi halter oldu, sizinki judo, güreş, karate, atletizm, jimnastik, boks, olsun. Fakat devletimizin spora yapmış olduğu öyle çok yatırım var ki, bunlardan istifade etmek gerekir. Çocuklarımızın sokaktan kurtulup, daha sağlıklı bireyler olması, sporla tanışmasının faydasını göreceksiniz. Eminim ki memnun kalacaksınız. Hele içlerinden yetenekli sporcular çıkartılırsa ayrı bir gurur tablosu olacaktır.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne yeni bir il müdürü geldi. Aslan Yıldız bey efendi. Daha tanışmak nasip olmadı. Gıyabında tanıdım. Sporun içinden gelen, yıllarını spora vermiş bir kişi. Kendisi de Judo antrenörü. Geldiği çizgi itibariyle, ilimizde başarılı olacağını ümit ediyorum. İnşallah spora ve sporcuya vereceği desteklerle ilimizin başarı grafiği yükselecektir.

Ramazan-ı Şerfiniz müberek olsun, Hayırlı Ramazanlar.

Bu yazı toplam 1949 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MEHMET ERDAL Arşivi
SON YAZILAR