HAYVAN BARINAĞI AÇILDI

HAYVAN BARINAĞI AÇILDI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ilimizde yapılacak olan yatırımları anlatmak üzere ilimizi ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bilecik Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılan, Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'mizin açılışını gerçekleştirdi. 

barinak2.jpg
Gerçekleştirilen açılış programına;  Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu,  Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanımız Selim Yağcı, AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabayık, belde ve ilçe belediye başkanları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ve vatandaşlar katıldı.
Bakan Prof. Dr. Eroğlu ve beraberindekiler; toplamda 2 742metrekare alan üzerine kurulan,  yaklaşık 650 bin liraya mal olan ve bu maliyetin 280 bin lirasının Orman ve Su işleri Bakanlığı tarafından karşılandığı projeyi gezerek bilgi aldı.
Barınağı gezen köpek ve kedileri seven Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı'dan barınak hakkında bilgi aldı. 
BAKAN ADINA FİDAN DİKİLDİ
Kedi bölümünü gezen ve burada yavru bir kediyi eline alarak seven baklan Eroğlu “Kedilerden sorumlu bakan karşınızda” esperisinde bulundu. 
Açılışta,  Belediye Başkanımız Selim Yağcı’yla birlikte birer beyaz güvercin uçuran Bakanımız Prof. Dr. Eroğlu, daha sonra barınak bahçesine kendi adını taşıyan bir çam ağacı dikti.
120 köpek ve 50 kedi kapasiteli barınakta, yaşam ve gezinti alanları, karantina odaları, dinlenme ve bekleme alanları, brifing ve eğitim alanları, ameliyathane ve seyir bölümleri yer alıyor.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2610 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.