‘HEP BERABER OLALIM!’

‘HEP BERABER OLALIM!’

Vali Tahir Büyükakın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı hakkında açıklamalarda bulunarak vatandaşları kutlamalara davet etti. Milli günlerin ve bayramların, protokolün kendi arasında kutladığı programlar olmaktan çıkması gerektiğine dikkat çeken Vali Büyükakın, “Hep beraber olalım” dedi. 

‘PROTOKOL DERDİNE DÜŞMEYELİM’

Vali Büyükakın, İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, 29 Ekim kutlamalarının başta çocuklarımıza ve gençlerimize doğru mesajların verilmesi noktasında önemli olduğunun altını çizerek, “Protokol derdine düşmeyelim, esas olan şekle kurban gitmesin. Kutlamalara sembollerimizi, rozetlerimizi ön plana çıkarmak için gitmemeliyiz orada asıl olan tek şey Türk bayrağı olacak” diye konuştu. 

1-399.jpg

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programına ilişkin ön değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

Vali Tahir Büyükakın başkanlığında, İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, protokol üyeleri, daire müdürleri, STK ve siyasi parti temsilcileri, Kaymakamlar ve muhtarlar katıldı.   

Vali Büyükakın, burada yaptığı konuşmada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı hakkında açıklamalarda bulunarak önemli mesajlar verdi. Toplantıya geniş katılım olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Vali Büyükakın şöyle devam etti:

‘SOĞUK TÖRENLERDEN İBARET KALMAMALI’

“Milli günlerin, bayramların kutlamaları sadece protokolün bir araya geldiği soğuk törenlerden ibaret kalmamalı. Halkımızın katılımıyla coşku içerisinde yapılması ve herkesin içinde olduğu bir boyutta ele alınması gerekiyor. Bu törenlerin halkın katılımıyla yapılması için bir araya geldik” dedi. 

FENER ALAYI DÜZENLENECEK

Vali Büyükakın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı hakkında bilgiler vererek devam ederken standart kutlamaların yanı sıra Fener Alayı’nın düzenleneceğini ifade etti. Vali Büyükakın şöyle konuştu:

“Programımız 26 Ekim’de üniversitemizde yapılacak olan bir konferans ile başlayacak. 28 Ekim’de saat 13.00’te çelenk sunma töreni ile devam edecek. Hemen peşinden resim sergisi açılışı yapılacak. 29 Ekim günü ise Valilik makamında tebriklerin kabulü olacak. Bunlar zaten standart kutlamalar. Saat 9.30’da Edebali Stadı’na yürüyüş gerçekleştirilecek özellikle buraya güçlü bir katılım olmasını istiyoruz. Öğrencilerimizin, sporcularımızın, STK temsilcilerinin katılımıyla güçlü bir yürüyüş yapalım istiyoruz. Kutlama töreninden sonra akşama renk katmak adına Fener Alayı düzenlensin istedik. Bunu birazda çocuklarımıza miras bırakmak için bu ülkenin gerçek sahibi gençlerimiz için yapalım istedik.  Cumhuriyet hepimizin ortak mirası, onlara bu mirası hep birlikte göstermeliyiz. Bu günler, bir ve beraber olduğumuzu çocuklarımıza gösterebileceğimiz günler. Onlara söz konusu vatansa gerisinin teferruat olduğunu göstermeliyiz. 

2-398.jpg

‘GÜZEL BİR PROGRAM HAZIRLADIK’

İyi niyetle başladık ve elimizden geldiğince güzel bir program hazırlamaya çalıştık. Hep söylüyorum mükemmel iyinin düşmanıdır, mükemmel yapalım derken iyi olan şeylerden uzak durmayalım. Şüphesiz eksiklik, aksaklıklar olacak. Eksikliklerin hepsi bana aittir, güzellikler ise buraya katkı veren herkese aittir. Sahada bir eksiklik görürseniz notunuzu alın, en son yapacağımız değerlendirme toplantısında gözden geçirip telafi ederiz diye bakalım. 

‘ÇOK GÜZEL BİR ÖRNEK OLUR’

Sizden son olarak şunu isteyeceğim; Lütfen orada bir protokol derdine düşmeyelim. Yani öz ve esas şekle kurban gitmesin. Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak için toplanıyoruz oraya fotoğraf vermeye gitmiyoruz. Orada sembollerimizi, rozetlerimizi ortaya çıkarmak için gitmiyoruz. Orada tek bir şey olacak o da Türk bayrağı. Onun için fotoğraf derdinde olmadan bugünün anlam ve önemine yakışır şekilde herkes eşleri ve çocukları ile birlikte alana gelirse çok güzel bir örnek olur” dedi. 

Vali Tahir Büyükakın’ın konuşmasının ardından değerlendirmelerde bulunarak kutlamalara ilişkin istişarelerde bulunuldu. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1909 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum