“Hepimizin güvenilir haber kaynağına ihtiyacı var”

“Hepimizin güvenilir haber kaynağına ihtiyacı var”

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, sosyal medyadaki bilgi kirliliğine dikkat çekti.

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, sosyal medyadaki bilgi kirliliğine dikkat çekti. Kamuoyunu doğru bilgilendirmenin önemine vurgu yapan Milletvekili Yağcı, internet haberciliğinde yanlış bilgilendirmenin önüne geçmek için “Bende doğru haberin yanındayım” sloganıyla kampanya başlattıklarını duyurdu.

Selim Yağcı, Anadolu Ajansı’nın 12 Nisan 1920’de yayınladığı ilk bültenin yıldönümünde yaptığı açıklamada, “Hepimizin güvenilir haber kaynağına ihtiyacı var.” dedi.

İnternet ve sosyal medyanın gelişmesi ile birlikte birli kirliliklerinin de arttığına dikkat çeken Mv. Yağcı, “Biliyorsunuz internet ve sosyal medya ile birlikte maalesef insanları yanıltmaya yönelik, insanların kişisel haklarına yönelik çok sıkıntılı bir süreci yaşıyoruz. Onun için “Bende doğru haberin yanındayım” sloganıyla doğru haber alabilme adına bu hassasiyetin internet gazeteleri ve yayın kuruluşları tarafından 12 Nisan ruhu ile gösterilmesi gerektiğine inanıyorum. Hepimizin güvenilir haber kaynağına ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1005 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.