'HER ŞEY DURSUN, BU YOL BİTSİN'

'HER ŞEY DURSUN, BU YOL BİTSİN'

Vali Tahir Büyükakın, Bilecik-Yenişehir yolu çalışmalarının 2018 yılı sonunda bitmesinin zor olduğunu söyleyen Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu’na, “Her şey dursun, bu yol 2018 sonunda bitsin” dedi.

Bilecik-Yenişehir yolu çalışmalarının Bilecik’in öncelikli gündem maddesi olduğunu anımsatan Vali Büyükakın, yolun 2018 sonunda bitmemesi durumunda Karayollarının karizmasının çizileceğini ifade etti. Büyükakın ayrıca 20 Ocak’ta ilimize gelecek olan Başbakan Binali Yıldırım’ı Yenişehir yolu üzerinden Bilecik’e getirerek çalışmaları göstermek istediğini sözlerine ekledi.

Vali Büyükakın’ın kararlı duruşuna aynı kararlılıkta bir tavır sergileyemeyen Bölge Müdürü Yazıcıoğlu, “İnşallah sayın valim” demekle yetindi.

her-sey-dursun-bu-yol-bitsinn2.jpg

2018 yılının ilk il koordinasyon kurulu toplantısı Vali Tahir Büyükakın başkanlığında gerçekleşti. Toplantının ana gündemi Bilecik-Yenişehir yolundaki çalışmalar oldu.

Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu’nun sunumu esnasında devreye giren Vali Büyükakın, yol çalışmalarının 2018 yılı sonunda bitirilmesini istedi. Bölge Müdürü Yazıcıoğlu’ndan net bir tarih alamayan Vali Büyükakın kararlı bir şekilde yılsonunu işaret etti. Müdür Yazıcıoğlu’na zor dakikalar yaşatan Büyükakın, “Bilecikliler olarak bizim birinci gündem maddemiz Bilecik Yenişehir yoludur. Yolu yapan şirket sıkıştığında İl Özel İdaresi olarak her türlü yardımı yaparız. Bütün her şey dursun, bu yol 2018 yılı sonunda bitsin. Ocak ayının 20’sinde Sayın Başbakanımız Bilecik’e gelecek. Geliş güzergâhı programını Yenişehir Havaalanı ve Karayolu ile Bilecik’e getirmek için çalışıyorum. Yol denilince akla ilk gelen isim olan Sayın Başbakanımızın bu yoldan geçmesini, burasını görmesini istiyorum. Karayolları olarak diğer kurumlarla ilgili aramam gereken yerler varsa bana söyleyin ben arayayım. Bu yolun 2018 yılında bitirilmesini istiyoruz” dedi.

Bunun üzerine Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, “İnşallah Sayın Valim” diyerek sözlerini noktaladı.

her-sey-dursun-bu-yol-bitsinn3.jpg

Öte yandan, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman’da Gülümbe rampalarındaki eğim hatalarını bir kez daha gündeme getirdi. Karayollarının koyduğu 50 kilometrelik hız sınırını gösteren tabelaların bir tedbir olmadığını söyleyen Başkan Yaman, “Bu yolda 600 metre dolgu yapılarak en çok kaza meydana gelen yer düzeltilebilir. Acil hasta veya yaralı taşıyan bir Ambulans bu yolda 50 kilometre hızla nasıl gidecek? Bu bir tedbir değildir. Bununla ilgili başka bir çalışma var mıdır?” diye konuştu.

Bölge Müdürü Yazıcıoğlu ise mevcut bir çalışmanın olmadığını ancak ileriye dönük bir projelerinin olduğundan bahsederek, “Bu güzergâhı tünel ile aşmayı düşünüyoruz” dedi. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2722 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum