'HERHANGİ BİR SIKINTI YOK'

'HERHANGİ BİR SIKINTI YOK'

Vali Süleyman Elban, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Bileciklilerin gönlüne su serpti. Vali Elban,"Herhangi bir sıkıntı yok" dedi. 

Vali Elban, yaşanan gelişmeleri bir grubun münferit bir girişimi olarak değerlendirerek, Bilecik halkının ihtidalli duruşuna dikkat çekti. Elban,"Bilecik kendisine yakışanı yaptı, başkent kültürü de böyle bir şey" dedi. 

Vali Elban gazetemize özel açıklamasında şunları kaydetti:

"Arkadaşlarla durum değerlendirmesi yapıyoruz. Münferit bir şey, ordu zaten tasvip etmiyor. Her şeyden önce vatandaş devletine sahip çıktı. Devlet duruma müdahale ediyor. Herhangi bir sıkıntı yok. 

Vatandaşımız çok sağduyulu, demokrasiye sahip çıkıyor. Meydandaki arkadaşlarla da irtibattayız, onlarla da görüşüyoruz. Zaman demokrasiye sahip çıkma zamanı, birlik olma zamanı. Her şey ihtidalli, vatandaşımız ihtidalli gidiyor" dedi. 

Vali Elban ayrıca 'Milletin yanındayız darbenin karşısındayız' başlıklı haberimize teşekkür etti. 

Ardından ertesi gün yazılı bir basın açıklamasıyla Bilecik kamuoyuna seslenen Vali Elban şunları kaydetti:

"Dün akşamdan itibaren ordu içerisinde komuta kademesinden bağımsız bir kısım gruplarca demokrasimize, devletimize ve hükümetimize karşı darbe teşebbüsünde bulunulmuştur.

Aziz milletimizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Hükümetimizin dirayetli duruşları ve ferasetleri sayesinde bu hain girişim bastırılmıştır. İlimiz genelinde konuya ilişkin her hangi bir sorun meydana gelmemiştir. Gerek polis teşkilatımız gerek jandarma teşkilatımız bu konuyla ilgili emir komuta zinciri içerisinde görevinin başında yer almıştır.

Vatandaşlarımız, güven ve huzur içerisinde vakarlı bir şekilde günlük işlerine devam etmektedir.

Güvenlik gücü ve vatandaşlarımızdan oluşan 160’ın üzerinde şehidimiz ve birçok yaralımız mevcuttur. Şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve milletimize başsağlığı diliyorum." 

İlgili Haberler

Bu haber toplam 2679 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum