ALİ ERDAL

ALİ ERDAL

HERŞEY TURNUSOL KÂĞIDI

HERŞEY TURNUSOL KÂĞIDI

Bütün ajanslar aynı haberi verdi: “Irak hükümeti DAEŞ’in bittiğini açıkladı. DAEŞ de yeraltına çekilme kararı aldığını ilân etti.” Elkaide tiyatrosu gibi DAEŞ için de perde kapatıldı ve gösteri sona mı erdirildi diye düşünürken, Mısır’daki vahşi saldırı haberiyle sarsıldık. Bir camiye cuma namazında baskın… 300 ölü, bir o kadar da yaralı… 30 kadar gözü dönmüş militan camiyi kuşatıyor, kapıları pencereleri tutuyorlar ve ölüm kusuyorlar, cemaatin üzerine. Olayın hemen ardından DAEŞ, melâneti üstleniyor. Demek ki, Irak’taki “GÖREVİ” sona erdirilmiş. Son kullanma tarihi gelmemiş ki, yeni görev yeri Mısır... ABD zaten, tırlar dolusu silâh ve mühimmatla teçhiz ederek, onun yerine taşeron örgütleri hazırlamıştı. Başkanları “Bundan sonra YPG’ye silâh vermeyeceğiz” dediğine göre hazırlık tamam. (Bu yazı yayınlanmak üzereyken 100 tır dolusu silâh daha verildi.)

“Görev” dedik ve dikkat çekmek için tırnak içine aldık. Bakın zulüm çetesinin “görevi” neymiş… KatiI İsrail'in en tanınmış Siyonist din adamı Rabbi Nir Ben Artzi söylüyor: "Tanrı DAEŞ'i, İsrail'i yok etmek isteyen milletlere karşı gönderdi." Cinayet plânlarına mistik bir kisve… Bu sözü gazeteci M. Ali Önel’in sosyal medyadaki mesajından aldım. Hahamın ve melun örgütün adını (Gogul)a yazarak araştırdım. Türkçe metin çıkmadı. Bütün arama motorları, “haham” ve “Daeş” kelimelerinin üzerini çiziyor. Görüyorsunuz sosyal medyaya hâkim olan kimmiş. Yazılı ve görüntülü basında haberlerin veriliş ve yorumlanışına ve nelerin ön pilâna çıkarılıp, nelerin gözlerden kaçırılmak istendiğine bakarak, medyanın tamamına kimin hâkim olduğunu anlayabiliriz.

Denebilir ki, bu söz, düşmanları tarafından uydurulmuştur. Ama herkesin, bütün dünyanın gözü önünde öyle bir gerçek var ki… Bu gerçekle olayların ve bu sözün uyumu, böyle bir söz söylendiğini ispat ediyor… Suçluyu turnusol kâğıdı gibi açığa çıkarıyor. Görebilene her şey turnusol kâğıdı…

Bu zamana kadar kurulan bu neviden örgütlerin hiç biri; sadece DAEŞ değil, Elkaide’den PKK’ya kadar hiçbir melânet örgütü, İsrail’e saldırmadı. Hiç biri, Yahudilerin yaşadığı hiçbir yere bomba eylemi yapmadı. Sinogoğa, havraya saldırmadı. Haham öldürmedi, hattâ sıradan bir Yahudi bile öldürmedi… Göstermelik birkaç sinagog baskınında da, kimse ölmedi. Küçük, büyük bütün hadiselerde öyle… İkiz kuleler berhava edildiğinde de Yahudi ölmedi. Müslüman görüntülü örgütler, sözüm ona Müslümanlık adına, sadece Müslümanları hedef alıyor. Bir karikatür hatırlıyorum. Adını söylediğimiz örgütün bir mensubu, liderine “Yahudileri ne zaman öldüreceğiz?” diye soruyor. O da “müslüman oldukları zaman” diye cevap veriyor.

Bu da mı, melânet örgütlerine “görevi” kimin verdiğini açığa çıkaran turnusol kâğıdı değil?

 

Bu yazı toplam 3451 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ALİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR