'HİBE HAYVANLAR NEDEN ÖLÜYOR?'

'HİBE HAYVANLAR NEDEN ÖLÜYOR?'

MHP Pazaryeri İl Genel Meclis Üyesi Haluk Filizli, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce verilen hibe hayvanlardan bazılarının öldüğünü söyledi. Yetkililere seslenen Filizli, Pazaryerili bir çiftçinin hibe olarak aldığı hayvanlardan dördünün öldüğünü kaydederek,"Hibe hayvanlar neden ölüyor, bunların akıbeti ne olacak? Yetkililer konuyla ilgili açıklama yapsınlar" dedi. 

Pazaryeri'nde, "Şehirden Köye Göç" sloganıyla Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi kapsamında 1 çiftçiye hibe olarak 40 adet küçükbaş hayvan verildi. Pazaryeri'nin Güde Köyü'ndeki çiftçinin hayvanlarından dört tanesinin sebebi bilinmeyen bir neden ötürü öldüğü öğrenildi. 

Hayvanların hastalıklı olmasından şüphelenilirken konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan MHP Pazaryeri İl Genel Meclis Üysi Haluk Filizli, yetkilileri durumla ilgilenmeye davet etti. Haluk Filizli, köylülerin kendisine verdikleri bilgiler doğrultusunda hayvanlarda hastalık olduğundan korkulduğunu anlatarak şunları dile getirdi:

"Çiftçilerimizden öğrendiğime göre hibe kapsamında verilen bu hayvanlara sigorta şirketleri bile sigorta yapmak istememiş. Anlaşılan hayvanlarda bir sıkıntı var. Hayvan ölümleri köydeki diğer hayvan üreticilerini de endişeye sevk ediyor. Onlarda bulaşıcı bir hastalığın olup olmadığından korkuyor. Yetkililerin bir an önce bu durumla ilgilenmeleri gerek. 

Tarım İl Müdürlüğü bu hayvanları neye göre aldı? Hayvanların hastalıklı olup olmadıklarına bakıldı mı, bu hayvanların akıbeti ne olacak? Bu konuda yetkililerden açıklama bekliyoruz" ifadelerini kullandı.  

İlgili Haberler

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 3918 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum