HİZMET VERECEĞİZ DİYE KÖYÜ SUSUZ BIRAKTILAR

HİZMET VERECEĞİZ DİYE KÖYÜ SUSUZ BIRAKTILAR

Bozüyük’e bağlı Hamidiye (Ayvalı) Köyü’nde köylere hizmet götürme birliği tarafından köyün su hattı yenilenirken ihaledeki parça yanlışlığı nedeniyle çalışmanın yarım kalması köy halkını bir hafta susuz bıraktı. Köy muhtarı Sezai Çetin, yetkililerin işi ihale edene kadar arkasında durduklarını belirterek işin müteahhide verilmesinin ardından hiçbir kontrolün yapılmadığını söyledi. Hal böyle olunca da köy halkının büyük mağduriyetler yaşadığını dile getirdi.

Köy Muhtarı Sezai Çetin yaptığı açıklamada, ”Köyün su hattı yenileme çalışmaları sırasında hattın yenilenmesine rağmen hatta elektrik verilmeyip çalışma yarım bırakılınca köy halkı bir hafta susuz kaldı. Köyümüz nüfusunun çoğunluğunun yaşlı olması sebebiyle birçok vatandaşımız mağdur oldu. Konuyla ilgili olarak İlçe Özel İdaresi Müdürünü aradığımda bana “Muhtar bir hizmet veriliyorsa tabi ki sıkıntıları olacak” diyerek cevap verdi. Ben de kendi imkânlarım ile telefon ile ulaşabildiğim yere kadar ulaşarak sorunu çözdürmeye çalışıyorum. Hizmet vereceğiz diyerek köylüyü susuz bırakmak doğru mudur? Yapılacak iş yüklenici firmaya verildikten sonra neden işin takibi yapılmıyor. Mağdur olan insanlarımıza biz cevap veremiyoruz. Yaptığım girişimlerden sonra sorunu çözüp bugün köye su verilecek diyorlar. Bizim bir haftadır çektiğimiz sıkıntıyı çekmeyen bilemez. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyor ve mağduriyetimizin biran evvel giderilmesini bekliyoruz” dedi.

Diğer taraftan edindiğimiz bilgiye göre yaşanan aksaklığın İl Özel İdaresi tarafından işin ihaleye çıkarken yanlış parça yazılarak ihaleye çıkmasından kaynaklandığı belirtildi.

Kaynak:İsmet CEP

Bu haber toplam 5161 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.