MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

HOŞ SOHBETİN ARDINDAN

HOŞ SOHBETİN ARDINDAN

Bazen gazeteci haber peşinde koşar koşar, haberi zor elde eder, bazen de haber ayağına gelir. Geçen akşam da benim haber ayağıma geldi. Belediye'nin Hürriyet Mahallesindeki iftara katıldım. Gerçekten çok güzel ve kalabalıktı. Bu kadar kalabalık bir ortamda bu sene iftar etmemiştim. Vesile olanlardan Allah razı olsun!..

İftardan sonra çay içmeye davet ettiler. Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu'nun da misafir olarak yer aldığı masada Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, İlçe Başkanı Serkan Yıldırım, Şadan Turan, Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Çelik, Selim Yağcı'nın ağabeyi Kütahya'da öğretmen Mehmet Emin Yağcı'da vardı.

Kendileriyle görüştükten sonra masaya oturdum. Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu beni tanımıyor. Milletvekili “Evet arkadaşlar hastane yerini belirlediniz mi? Şimdi yeni hastane nereye kurulacak?” diye sormaz mı? Masada bulunan partili bayan kendini tutamadı gülmeye başladı. Masa etrafındakiler birbirine şaşkın bakışlar ve bir anda ortam hafifte olsa gerildi. Milletvekili de bir anda şaşırdı. Acaba yanlış bir şey mi söyledim gibi etrafına bakındı.

Yağcı ve Kurtulmuş'un açıklamalarını daha önce yayınladık. Yağcı yeni hastanenin Bien Seramik ile Üniversite arasında olmasını, Kurtulmuş ise mevcut yerine yapılmasını istiyor. Aynı ortamda ben bu konuyu açmak istemezdim. Açarsam bunu kasıtlı yaptığım şeklinde düşünülmesinden endişe ederdim. Ama konuyu Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu açtı.

Masada bir andaki sessizlik üzerine ben “Evet alternaifler oldukça fazla. Hatta o kadar fazla ki karar vermek oldukça zor oldu” dedim. Devamında Yağcı daha önce Sağlık Bakanlığı'ndan gelen heyetin mevcut yere yeni hastanenin sığdırılamayacağını, 4-5 katlı hastane projelerini de uygun görmedikleri görüşü üzerine farklı alternatiflerin değerlendirildiğini ve son olarak Bien Seramik ile Üniversite arasındaki alanın belirlendiğini ve kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Ardından İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş yeni hastanenin şehir dışında yapılmasından kaynaklanacak sorunları dile getirip, kamulaştırma problemlerini de devamında anlattı. Sağlık Bakanı ile görüştüğünü, tekrar bir heyet gelip hastane inşasının 4 katlı olarak projelendirme çalışmalarının bulunduğunu anlatırken ben söze girdim.

“Sn. Vekilim biz basın olarak diyoruz ki genel seçimler öncesinde yeni hastane yeri müjdesi verildi. Yerel seçimler öncesi de herhalde hastane yerinin bulunduğu müjdesi verilecek” deyince Kütahya Milletvekili Kavuncu “Hastanenin şehir içine de olsa, şehir dışına da olsa her ikisinin de artıları ve eksileri olacaktır. Biran önce yerinin kararlaştırılıp inşanın başlamasını tavsiye ederim” deyip muhalefetin bu yönde yapacağı eleştirilere prim verilmemesi yönünde görüşlerini beyan etti.

Kendisine “Sn. Vekilim muhalefet burada birbiriyle uğraşmaktan iktidara sıra gelmiyor” dedikten sonra “muhalefet partilerinden doğan eksikliği yine iktidar partisi birbirini eleştirerek tamamlıyor” demeyi düşündüm fakat ortamın havasını bozmasına gönlüm rıza göstermedi.

Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu gerçekten çok kibar bir insan. Sohbette ortamı çok hızlı kavradı ve hiç kimseyi kırmadan hoş sohbeti devam ettirdi. Sohbet sırasında “Bilecik'te tek iktidar partisi milletvekili var. Kütahya'da ise 4. Bazı kararlarda problem yaşıyor musunuz?” sorusu üzerine az düşündü tebessüm ederek “Bir ailede bir evlat, bir başka ailede dört evlat varsa bizde de durum aynı” dedi. Ben de kendi kendime “Bizim de bir tek iktidar milletvekili var. Bir evin bir oğlu gibi.. “ dedim

Bu yazı toplam 1344 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR